۴ فایده ی آشکار تست A/B
تست A/B معمولا برای آزمایش المان های مختلف سایت در راستای رسیدن به هدفی مشخص استفاده می شود. متاسفانه در بسیاری از مواقع تست A/B توسط طراحان و برنامه نویسان در طراحی وب سایت نادیده گرفته می شود.
تست A/B اگر درست انجام شود روشی قدرتمند برای افزایش نرخ تبدیل سایت است. صرف زمان کافی بر روی تست A/B بسیار مهم است و باید در بازهی ۷ تا ۱۰ روز به جمع آوری دیتا بپردازید تا بهترین تصمیمی که باعث افزایش نرخ تبدیل سایت می گردد گرفته شود. در ادامه به ۴ فایده و مزیتی که تست A/B برای شما ایجاد می کند خواهیم پرداخت.
۱. تاثیرگذاری تست A/B بر عملکرد سایت
هنگام تست A/B شما این توانایی را دارید که شاخص های کلیدی را آنالیز کنید. شاخص هایی که در مورد عملکرد طراحی سایتتان به شما اطلاعات مفیدی داده و شما می توانید ارزیابی کنید که با انجام تغییرات چه تفاوت هایی در عملکرد سایت به وجود آمده است. با استفاده از گوگل آنالیتیکز شما به سه شاخص اصلی برای تعیین عملکرد سایت دسترسی خواهید داشت:
معیارهای پایه در گوگل آنالیتیکز
- Unique page views: تعداد بازدید صفحاتی است که توسط یک کاربر در طول session در کل سایت انجام می شود.
- Page views: تعداد دفعاتی است که از یک صفحه بازدید شده است.
- Users: تعداد کاربران یکتایی است که سایت را مشاهده می کنند.
- Mobile: تعداد افرادی که از طریق موبایل خود از وب سایت شما بازدید می کنند. این اطلاعات به شما نشان می دهد که باید به مخاطبین موبایلی خود بیشتر توجه کنید یا دسکتاپی.
- Medium/Source: به شما نشان می دهد که بازدید کنندگان وبسایت شما از چه کانال هایی به سایت شما هدایت شده اند.
- Location: بیان کننده ی این است که مخاطبین شما اهل کجا هستند. این اطلاعات به شما برای تولید محتوا و تبلیغات هدفمند کمک می کند.
معیارهای تعاملی در گوگل آنالیتیکز
- Average time on page: متوسط زمانی که کاربران در صفحات سایت شما سپری می کند به شما نشان می دهد که طراحی سایتتان چقدر مخاطب را با خود درگیر می کند.
- Pages/Session: نشان دهنده تعداد صفحاتی است که یک کاربر در زمانی که در سایت است مشاهده می کند.
- New vs returning: به شما نشان می دهد که چقدر بازدیدکننده جدید و قدیمی دارید، اینکه آیا سایت شما مخاطبانش را درگیر می کند و آن ها را به سایت بر می گرداند یا خیر.
- Referral traffic نشان دهنده ترافیکی است که از سایت های که به مطالب سایت شما لینک کرده اند بدست می آید.
معیارهای تبدیل در گوگل آنالیتیکز
۱. ایجاد مشتریان سرنخ (Lead)
- Goal conversion rate: نرخ تبدیل کلی (صفحات) هدف های شما را نشان می دهد، که با مشخص کردن تعداد هدف های تحقق یافته و تعداد کل session ها محاسبه می شود.
- Goal completions: سرعت رسیدنتان به هدف های مشخص شده ی را نشان می دهد. اینکه آیا نیازی هست در بازاریابی یا تست A/B تغییر به وجود بیاورید یا خیر.
۲. فروش
- Transactions: درصد فروش و تعداد تراکنش هایی که در سایت شما انجام می شود را نشان می دهد.
- Time to purchase: نشان دهنده مدت زمانی است که طول می کشد تا کاربری از سایت تازه طراحی شده خرید کند.
- Assisted conversions: به شما درمورد اینکه چه المان هایی باعث شدهاند فرآیند تصمیم گیری خرید مخاطب شما به خرید نهایی منجر شود اطلاعاتی می دهد.
۲. کاربرد تست A/B در تشخیص نقاط ضعف سایت
تست A/B به طور ویژه ای به شما نشان می دهد که کدام قسمت از سایت شما نقص داشته و برای افزایش فروش نیاز به بهبود دارد. با مشخص شدن این نقاط ضعف شما قادر به برطرف کردن آن ها و افزایش نرخ تبدیل خواهید بود. زمانی که در حال انجام تست A/B هستید ممکن است در یکی از موارد زیر احساس کنید:
- تصاویر : استفاده از عکس های باکیفیت در افزایش فروش و شهرت کسب و کار شما تاثیر بسیار زیادی دارد.
- فراخوان (CTA): طراحی فراخوان (CTA) خوب و مناسب در افزایش نرخ تبدیل سایت بسیار موثر است. این تبدیل می تواند تبدیل بازدید کننده به یک خریدار یا عضویت خبرنامه و یا دانلود فایلی توسط کاربر باشد.
- چند مثال از فراخوانهای (CTA) نه چندان خوب: امروز تماس بگیرید، همین حالا تماس بگیرید، در اینجا عضو شوید و …
- چند نمونه از فراخوانهای (CTA) های خوب: عضوی از آینده باشید، به باشگاه اختصاصی بپیوندید و …
- تماس با ما: بسیاری از طراحان در طراحی صفحه ی تماس با ما ساده انگاری می کنند و صفحه ی نه چندان با کیفیتی طراحی می کنند. سعی کنید برای طراحی صفحه تماس با ما وقت بگذارید و چیزهایی مانند فرم تماس، آدرس و تلفن، آدرس شبکه های اجتماعی و … را لحاظ کنید.
- جهت یابی: طراحی جهت یابی سایت باید طوری باشد که کاربران را گیج نکند، به خوبی برچسب گذاری شده باشد و تعداد کلیک ها را به حداقل برساند. انجام تست A/B برای طراحی جهت یابی سایت اهمیت بسیاری دارد و می تواند تاثیر زیادی در بهبود آن بگذارد. جهت یابی سایت نیز خود تاثیر بسیاری در نرخ بازگشت یا بانس ریت صفحات سایت دارد.
۳. امکان آزمایش با تست A/B
تست A/B یکی از مهم ترین بخش های بهبود تجربه کاربری سایت (UX) محسوب شده و به شما این امکان را می دهد که قسمت های مختلف سایتتان را آنالیز کنید و دریابید، مخاطبانتان کدام بخش ها را دوست دارند و کدام بخش ها را دوست ندارند. چند مورد از المان هایی که می توانید برای تست A/B استفاده کنید عبارتند از:
- جریان بازدیدکنندگان: چگونه کاربران از نقطه ی A به نقطه B می رسند.
- چیدمان: طرح منوها، اندازه ی دکمه ها، فرم ها و …
- متن: تیترها، توضیحات، محتوای سایت و فراخوانها (CTA)
- المان های بصری: عکس ها، تصاویر، رنگ ها، لوگو، ویدیو ها و …
۴ توصیه برای استفاده از تست A/B
- تست A/B را همزمان بر روی چند المان انجام ندهید. فقط یک المان را انتخاب کنید و آن را تغییر دهید
- تست A/B برای افزایش محبوبیت و بازدید تمام سایت به کار می رود نه تنها فقط برای یک صفحه ی خاص
- عوامل مزاحمی که مانع رسیدن مخاطبان به هدف تعیین شده ی شما می شوند را بیابید و از میان بردارید. این عامل مزاحم می تواند جهت یابی سایت باشد که شما هنگام کار کردن و بررسی سایت متوجه می شوید.
- متن فراخوانها (CTA) را طوری طراحی کنید تا کاربران به راحتی با آن ارتباط برقرار کنند.
۴. افزایش پتانسیل بازاریابی سایت با تست A/B
تست A/B روشی بسیار کارآمد برای بهبود طراحی سایت شما و تبدیل آن به ابزاری برای بازاریابی قدرتمند و سودآور است. با تحلیل دقیق داده ها و اطلاعاتی که از تست A/B به دست می آورید، می توانید بخش ها و المان های کلیدی سایت را طوری تغییر دهید که باعث افزایش گفتگوی مخاطبان با شما شود و با آن ها ارتباط عمیق تری برقرار کنید. در اینجا چند توصیه در مورد استفاده از تست A/B برای ایجاد گفتگو با مخاطبانتان آورده ایم:
- شاخص های هدف: پیش از انجام تست A/B، شاخص های هدف خود را مشخص کنید تا هنگام انجام تست بتوانید میزان موفقیت آن را بسنجید.
- بازخورد: نظر بازدیدکنندگان سایت خود را به کمک نظرسنجی یا شیوه های دیگر به دست آورید. نتیجه این نظرسنجی به شما در یافتن بخش های کلیدی سایت و تصمیم گیری درباره ی آن ها کمک می کند.
- انتخاب صفحات پر ترافیک سایت: قبل از اینکه تست A/B را برای صفحات سایت اجرا کنید، اول باید صفحات پر ترافیک سایت را شناسایی و تست را روی آن انجام دهید. صفحات پر ترافیک بازدیدکنندگان بیشتری دارد و همچنین بازدیدکنندگان بیشتری جذب خواهد کرد. به طور کلی لندینگ سایت از مهم ترین صفحاتی هستند که تست A/B بهتر است ابتدا روی آن ها انجام شود. انجام تست A/B بر روی صفحات فرود فروش را افزایش می دهد، نرخ بازگشت یا بانس ریت را کاهش می دهد، از هر گونه مشکلی که صفحه فرود شما دارد پرده بر می دارد، نرخ تبدیل را افزایش می دهد و عامل برتری دهنده شما در رقابت با سایرین می شود.
با سلام
برای آشنایی دقیق تر با مقاله فوق وبسیما دوره ی آموزشی خاصی رو برگزار میکنه؟
سلام دوست عزیز
در حال حاضر دوره ای براش نداریم ولی شاید در آینده در نظر بگیریم