اصول طراحی جلد مجله
طراحی جلد مجله میتواند رویای هر طراحی باشد. برای اینکار یک فضای خالی به اندازه یک صفحه A4 در اختیار شما قرار میدهند و چیدمان متن و انتخاب تصاویر بر عهده شما خواهد بود. جلد مجله بسته به محبوبیت و تیراژ آن در دیدرس افراد زیادی خواهد بود و به همین دلیل طراحی آن میتواند تجربه جالبی برای شما باشد. هدف شما در طراحی جلد مجله معرفی محتویات آن و جلب توجه افرادی است که در مغازه ها یا از کنار دکه های روزنامه فروشی تردد میکنند.
در ادامه 4 تکنیک رایج و موفق برای طراحی جلد مجله ها را به شما معرفی خواهیم کرد.
تضاد رنگی بین متن و تصویر زمینه
در اکثر موارد بخش اصلی طرح جلد مجله را یک عکس یا طرح گرافیکی تشکیل میدهد. تصویری که بکار میبرید باید کنتراست مناسبی در قسمت های روشن و تیره خود داشته باشد و برای بهتر خوانده شدن نوشته های روی جلد باید به تفاوت رنگ متن با پس زمینه توجه ویژه ای داشته باشید.
معمولا فضای مناسبی بر روی تصاویر جهت قرار دادن متن یافت میشود. بطور مثال در تصویری که در پایین نشان داده ایم، یقه کت بازیگر در عکس، با ترکیب رنگی یکدست و فضای کافی، انتخاب مناسبی برای قرارگیری مهمترین عناوین بوده است.
در برخی موارد ممکن است شما فضای مناسبی در تصویر پیدا نکنید، ابزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ این امکان را به شما میدهند تا بخشی از تصویر را روشن یا تیره کرده و فضای مناسب برای قرارگیری متن در طراحی جلد مجله را ایجاد کنید. مانند تصویر زیر که در قسمت بالایی تصویر آسمان روشن محل مناسبی برای نوشته های تیره است درحالیکه در تصویر اولیه وجود نداشته و خود طراح آن را روشن تر کرده است.
نوشته های رنگی و ترکیب رنگ در جلد مجله
رنگهای سیاه یا سفید همیشه انتخاب مناسبی برای نوشته های کوچکتر و جانبی برای طراحی جلد مجله هستند، ولی برای عنوان های اصلی استفاده از رنگ های متنوع و متناسب با تصویر اصلی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
همانند هر طرح دیگر انتخاب رنگ برای جلد مجله بصورت سلیقه ای و اتفاقی انجام نمیگیرد بلکه با انتخاب رنگ مناسب برای عنوان اصلی شما میتوانید به بخش مورد نظر خود در تصویر اشاره کنید. بطور مثال در تصویر زیر شباهت رنگ نوشته با صندلی های آفتابگیر موجب جلب توجه بیشتر بیننده به آن قسمت خواهد شد، این کار بصورت غیرمستقیم به بیننده نشان میدهد که این مکان جای مناسبی برای افتاب گرفتن خواهد بود. همچنین متن MIAMI و رنگ سفید آن همخوانی مناسبی با نمای بیرونی ساختمان ایجاد کرده است.
بعد بخشیدن به نوشته، پشت و جلوی تصویر
در طراحی جلد مجله شما با یک فضای دوبعدی و مسطح مواجه هستید ولی به این معنی نخواهد بود که نمیتوانید به صفحه بعد بخشیده و حس سه بعدی را بیننده منتقل کنید. رایج ترین روش ایجاد یک تصویر سه لایه ای است که عنوان اصلی را در پایین ترین لایه، تصویر در لایه میانی و نوشته های جانبی در لایه بالایی قرار میگیرند. به این ترتیب تصویری سه بعدی مانند نمونه زیر ایجاد خواهد شد.
دقت کنید که نوشته پشت تصویر برای خوانندگان قابل تشخیص و درک باشد. در این مثال با توجه به اینکه نام یک مجله شناخته شده بعنوان لایه زیرین انتخاب شده بینندگان تنها با دیدن حرف اول و آخر آن کلمه را تشخیص میدهند. در صورتیکه از یک عبارت متفاوت در این تکنیک استفاده میکنید باید منظور شما قابل تشخیص و خواندن باشد.
استفاده از نقاشی در طراحی جلد مجله
ترکیبی از عکس و نقاشی همیشه گزینه مناسبی برای طراحی جلد مجله بوده است. البته این روش نیازمند قدرت طراحی با دست و ذوق و سلیقه زیادی است. در پایین دو نمونه موفق از این روش را مشاهده میکنید.
سخن پایانی
روش های زیادی برای طراحی جلد مجله وجود دارد که در اسن مقاله تنها به رایج ترین ها اشاره شد. بهترین روش استفاده از خلاقیت و ابتکار است، تمام تکنیک های ذکر شده در ابتدا با خلاقیت و ابتکار یک نفر و موفقیت طرح رایج شده اند.
نکته دیگری که در طراحی جلد مجله باید به آن توجه شود، سابقه مجله و طرح های قبلی آن است. حفظ یکپارچگی در طراحی و پایبند بودن به فرم کلی طرح روی جلد برای مشتریان دائمی یک مجله اهمیت زیادی دارد.
چرا وبسیما باید در مورد طراحی جلد مجله مطلب تو سایتش داشته باشه؟
در صورتی که تمرکز وبسایستش روی چیز دیگس؟
(وبسیما رو دوست دارم، ولی توی این کلمه رقیبم شده 😉 )
سلام دوست عزیز
چند سال پیش در حوزه طراحی گرافیکی و خدمات مرتبط به اون فعالیت بیشتری داشتیم و در این زمینه نمونه کارهای خوبی هم داریم ولی در حال حاضر فعالیتی در این حوزه نداریم و فکر نمیکنم این صفحه خیلی هم رقابت باهاش سخت باشه.
بسیار مفید بود. ممنون
مثل همیشه مقالات عالی و کاربردی از وب سیما
من به طراحی گرافیک علاقه زیادی دارم برای شروع کار در سطح حرفه ای در زمینه طراحی جلد مجله یا کارت ویزیت شما چه منابع آموزشی رو پیشنهاد میدید ؟
خواهش میکنم دوست عزیز
بهترین منبع برای شما نمونه کارهای خارجی و ایده های خلاقانه هستند، دنبال کردن کارهای طراحان بزرگ و مطرح هم میتونه در تقویت دید و خلاقیت شما تاثیر زیادی داشته باشه