دروغ اول آوریل چیست؟
به احتمال زیاد شما هم تا کنون در مورد دروغ سیزده یا دروغ اول آوریل شنیده اید یا ممکن است خودتان فریب برخی از بهترین ها را خورده باشد. سال پیش در همین زمان مقاله ای با عنوان 5 نمونه تبلیغاتی استفاده از دروغ اول آوریل منتشر کردیم که در ابتدای آن اینچنین میخوانید:
روز دروغ آوریل (April fool’s day) در بسیاری از کشورها به عنوان یک روز ویژه با گفتن دروغهایی به شوخی در اول آوریل گرامی داشته میشود. بیش ازشصت سال است که در ایران، گفتن دروغ سیزده نوروز، یا همان «دروغ اول آوریل» فرانسویها، از سوی چند روزنامهنگار ایرانی رواج پیدا کرده است. آغازماه آوریل یک روز پیش از سیزده نوروز میباشد، و این همزمانی دستآویزی شد، که در سیزده نوروز که ویژه جشن، شادی و نیایش برای باران و باروری زمین است، تحت عنوان شوخی، دروغ های شاخدار سیزده بگویند.
دروغ اول آوریل گوگل در سال 2004
گوگل و بسیاری از شرکت های بزرگ، هر سال با یک دروغ اول آوریل جدید سر و صدای تبلیغاتی مناسبی برای خود به راه می اندازند و در بسیاری موارد تا مدت ها مردم متوجه این دروغ های شاخدار نشده و فکر میکنند که ممکن است حقیقت داشته باشد.
در سال 2004 گوگل شرکتی شناخته شده بود و فعالیت های آن در روز اول آوریل موجب گشته بود تا مردم هر سال منتظر دروغی جدید و شگفت انگیز از این شرکت باشند. در آن سال دو دروغ اول آوریل از طرف شرکت گوگل منتشر شد، اولی مربوط به یک آگهی استخدام برای کار در ماه بود و دیگری به ارائه سرویس ایمیل رایگان از طرف یک موتور جستجو برای کاربران بود. تفاوت اصلی این سرویس ایمیل در میزان حجم مجاز کاربران بود که تا 1000 مگابایت افزایش می یافت! در واقع یک کاربر معمولی هیچ گاه نیازی به حذف ایمیل های قدیمی خود نخواهد داشت.
این شوخی یا دروغ اول آوریل خیلی زود رنگ حقیقت به خود گرفت و انقلابی در دنیای اینترنت بوجود آورد. در آن زمان سرویس ایمیل یاهو و سرویس Hotmail قویترین رقبا در این زمینه بودند و فضای ارائه شده توسط آنها برای هر کاربر خیلی کمتر از مقدار اعلام شده توسط گوگل بود. Georges Harik که در آن زمان مسئولیت پروژه بزرگ Gmail را برعهده داشت میگوید:
تا مدت ها بعد از راه اندازی سرویس Gmail برای عموم، نشریات با ما تماس میگیرفتندو میپرسیدند که آیا این همچنان یک شوخی یا دروغ اول آوریل است یا شما عملا در حال ارائه این سرویس هستید؟!
البته دروغ اول آوریل گوگل یا همان، سرویس Gmail علاوه بر ارائه فضای مناسب به کاربران خود با بهبود رابط کاربری و سرعت بالای سرویس ایمیل همراه بود و برای اولین بار از سیستم jquery و Ajax در سرویس خود بهره برد، همچنین سرویس اشتراک هاست ابری نیز برای اولین بار در یک سرویس ایمیل رایگان بکار گرفته شد. اکنون با گذشت 10 سال شاید کمتر کسی مشکلات سرویس های ایمیل در آن زمان را بخاطر داشته باشد.
ارائه Gmail نقطه عطفی در فعالیت شرکت گوگل در دنیای اینترنت بود و بسیاری آن را مهمترین عامل موفقیت گوگل در این سال ها در کنار موتور جستجوی این شرکت میدانند. یا گذشت 10 سال و در سال 2014 دروغ اول آوریل دیگری از شرکت گوگل شنیده شده است که با توجه به بعید بودن آن ترس و دلهره ای را در دل وبمستران ایجاد کرده است.
دروغ اول آوریل یا تصمیمی جدی برای آینده؟
امسال بیش از10 نمونه دروغ اول آوریل از طرف گوگل در فضای اینترنت منتشر شده است و در یکی از آنها که بصورت غیر رسمی و در فروم وبمستر گوگل منتشر گردیده است، اعلام شده که بخش مبارزه با اسپم گوگل تحت نظارت مت کاتس در نظر دارد الگوریتم جدیدی را با عنوان Cutts Cull فعالسازی کند که در صورت جریمه هر سایتی توسط این الگوریتم، تمامی صفحات ایندکس شده آن به یک باره و برای همیشه از نتایج گوگل حذف شده و هیچ راه بازگشتی برای سایت جریمه شده وجود نخواهد داشت!
این خبر بیش از آنکه به واقعیت نزدیک باشد به همان دروغ اول آوریل شبیه است ولی با توجه به سیاست های گوگل در دو سال اخیر و الگوریتم های گوناگون ارائه شده توسط آنها برای جریمه سایت ها، میتواند زنگ خطری برای وبمستران در سال 2014 باشد. اگر استانداردها و قوانین گوگل را تا امروز جدی نگرفتید بهتر است یک بازنگری کلی در روند کاری خود داشته باشید.
بنظر شما جالب ترین دروغ اول آوریل تا به امروز مربوط به کدام شرکت بوده و تا چه حد توانسته ذهن شما را درگیر خود سازد؟
سلام تشکر بابت سایت مفیدی و زیبایی که دارید من تو سایتم (www.ratin.ir)کلی مقاله جمع آوری کردم ممکنه از مطالب شما هم با ذکر منبع استفاده کنم؟
سلام، خواهش میکنم دوست عزیز، انتشار مقالات با ذکر منبع و لینک بلامانع است
ولی چیزی که بنده مشاهده می کنم خلاف اینه یا حداقل تو وب فارسی اینجوریه سایتهای بسیاری رو دیدم که با بک لینک اومدن صفحه اول در حالی که صفحات لینک دهنده عمدتا غیر مرتبط بوده با موضوع لینک بوده یا حتی ترافیکی که یک سایت از طریق بنری در سایت دیگه بدست آورده سری سایت رو کشیده بالا یا اینکه میزان تکرار کلمه کلیدی و… تو وب فارسی می بینم
اینکه قدرت و توجه گوگل در زمینه وب فارسی کمتر از کشورهای دیگه باشه رو میشه تا حدی پذیرفت ولی این مسئله شامل بک لینک نمیشه چون قاعده کاملا مشخصی داره. همیشه جواب های اینچنین رو زیاد میبینیم که سایت های زیادی با لینک خودشون رو بالا کشیدن ولی مثال دقیقی همراهش نیست. شما یک نمونه سایت رو مثال بزنید (البته نه از سایت های زیر 1000 یا 500 ایران) که با این روش پیشرفت کرده باشه تا بتونیم با هم هملکردش رو بررسی کنیم
فیس بوک با پرداخت 10 میلیون دلار ، سایت کلوب {CLOOB.com } را می خرد .
اینم دروغ سیزده بود دیگه؟! 🙂
میگن گوگل میخواد از این به بعد به سایت هایی که بیش از 1000 بازدید روزانه از گوگل دارن حقوق ماهیانه بده!
دروغ وحشت ناکیه، انگار حکم اعدام صادر کنن، واقعا ممنون از اینکه به روز هستین
قصدمون ایجاد ترس و وحشت نبود البته، میخواستیم اطلاع رسانی کرده باشیم.
ایشالا که طوری نمیشه دوست عزیز.
واقعا دروغ ترسناکی بود (حذف شدن تمامی ایندکس ها)البته شک دارم اگر واقعیت هم پیدا کند به من و امثال من صدمه ای بزنه زیرا این تنبیه بزرگ باید جرم بزرگی هم داشته باشد …..
بله بنظر نمیاد که حداقل به این شکل اجرایی بشه. ولی گوگل هم داره هزینه زیادی برای مبارزه با اسپمرها میکنه و هر روز دار فشار بیشتری به سایت ها برای رعایت اصول اولیه میاره. امیدواریم که همون دروغ اول آوریل باشه و بس.