اگر قصد دارید همگام با الگوریتم ها و آپدیت های جدید گوگل حرکت کرده، سئو سایت خود را تقویت کنید و جایگاه بهتری نسبت به رقبا کسب کنید باید به CTR یا نرخ کلیک کاربران در نتایج گوگل توجه ویژه ای داشته باشید.

در مقالات پیشین به الگوریتم RankBrain و تاثیر آن بر سئو سایت اشاره کردیم که مهمترین ابزار گوگل برای اعمال تاثیر نرخ کلیک بر رتبه بندی نتایج است. در این مقاله تلاش میکنیم ابتدا بدانیم CTR چیست و پس از آن تکنیک های افزایش نرخ کلیک را به شما آموزش میدهیم.

CTR چیست؟

قبل از تعریف دقیق تر باید بدانیم CTR مخفف چیست. این عبارت از ترکیب سه کلمه Click Through Rate تشکیل شده است که نزدیک ترین ترجمه در زبان فارسی برای آن میشود نرخ کلیک.

زمانیکه یک کاربر در موتور جستجوی گوگل جستجو میکند نتایج مختلفی را مشاهده میکند. با مشاهده لیست نتایج تصمیم میگیرد که بر روی کدام یک از آنها کلیک کند. نرخ کلیک در واقع درصدی از کاربران است که در نتایج جستجو بر روی لینک سایت شما کلیک میکنند.

تعداد کلیک کاربران بر روی سایت شما تقسیم بر تعداد نمایش صفحه شما به کاربران (impression) را CTR می نامیم.

مقدار CTR برای هر کلمه کلید و هر صفحه متفاوت است. بعنوان مثال ممکن است CTR شما برای عبارت آموزش سئو 10 درصد باشد ولی برای عبارت آموزش سئو حرفه ای 18 درصد باشد و هر دو عبارت به یک صفحه از سایت منتهی شوند.

اطلاعات مربوط به نرخ کلیک را میتوان در ابزار گوگل سرچ کنسول به دست آورد. در بخش Performance اطلاعات دقیقی از آمار نمایش سایت شما در هر کلمه، تعداد کلیک و در نهایت CTR ارائه میشود.

نمایش آمار جستجو، کلیک و CTR در نرخ کلیک کاربران

همچنین یک عدد CTR متوسط برای هر صفحه از سایت شما محاسبه میشود که میانگین CTR تمام کلماتی است که با جستجوی آنها صفحه شما در نتایج جستجو نمایش داده میشود.

آموزش ویدئویی: CTR چیست و چه کاربردی دارد؟

زمانیکه یک کاربر در موتور جستجوی گوگل جستجو میکند نتایج مختلفی را مشاهده میکند. با مشاهده لیست نتایج تصمیم میگیرد که بر روی کدام یک از آنها کلیک کند. نرخ کلیک در واقع درصدی از کاربران است که در نتایج جستجو بر روی لینک سایت شما کلیک میکنند.

Impression چیست؟

Impression به معنی حضور شما در نتایج جستجو است. هر زمان که یک کاربر عبارتی را در گوگل جستجو میکند برای تمام نتایج موجود در صفحه یک Impression ثبت میشود. حتی اگر شما در باکس های ویژه مانند نمایش نقشه یا نمایش تصاویر حضور داشته باشید یک impression برای شما لحاظ میشود.

اگر شما در انتهای صفحه دوم نتایج گوگل باشید ولی کاربر به این صفحه مراجعه نکند برای شما Impression ثبت نمیشود ولی اگر کاربر وارد صفحه دوم شود حتی اگر تا پایین صفحه اسکرول نکند که نتیجه شما را مشاهده کند برای شما impression لحاظ میگردد.

یکی از مهمترین دغدغه های ما در سئو تعیین میزان دقیق جستجوی یک کلمه است. برای این کار ابزارهای مختلفی مانند keyword planner و kwfinder استفاده میشود ولی هیچ کدام قادر به اعلام یک عدد دقیق نیستند. زمانیکه در یک عبارت هدف به صفحه اول گوگل میرسیم با هر جستجوی کاربران در نتایج نمایش داده شده و در نتیجه آمار Impression سایت ما دقیقا برابر با تعداد جستجوی آن کلمه خواهد بود.

به همین دلیل رسیدن به صفحه اول گوگل علاوه بر اینکه در جذب مخاطب بیشتر به ما کمک میکند دسترسی به منابع ارزشمندی مثل تعداد جستجوی کلمات و تنوع عبارات جستجو شده را نیز فراهم میکند.

CTR متوسط براساس رتبه بندی گوگل

به طور متوسط هر رتبه در نتایج گوگل درصد مشخصی از کلیک کاربران را به خود اختصاص میدهد. بیشترین CTR معمولا مربوط به رتبه یک گوگل است که در حال حاضر در دسکتاپ نزدیک به 32 درصد و در موبایل 24 درصد است. دقت کنید که این یک عدد متوسط جهانی است یعنی برای تمام عبارات و سایت ها. در نتیجه ممکن است شما رتبه یک گوگل باشید ولی CTR شما بیش از 80 درصد و یا حتی کمتر از 20 درصد باشد.

نمودار زیر عدد متوسط CTR برای رتبه بندی نتایج گوگل را در نوامبر 2017 و در دو نسخه موبایل و دسکتاپ نمایش میدهد. همانطور که در نمودار مشخص است رتبه ۱ گوگل مجموعا به اندازه رتبه های 2 تا 5 بازدیدکننده جذب میکند و همین امر اهمیت کسب رتبه یک گوگل را نمایش میدهد.

نمودار متوسط CTR براساس رتبه در گوگل

طی دو سال اخیر گوگل ابزارهای مختلفی مانند نقشه گوگل، نمایش اخبار، rich snippets و … را معرفی کرده است که هریک فضایی از صفحه نتایج جستجو را به خود اختصاص میدهند. علاوه براینها باید تبلیغات گوگل را نیز به این لیست اضافه کرد زیرا عملا جایگاه رتبه ۱ و نرخ کلیک را تحت تاثیر قرار میدهد.

تاثیر تبلیغات گوگل بر نرخ کلیک یا CTR

آمارها حاکی از آن است که طی تنها دو سال ارزش رتبه ۱ گوگل ۳۷ درصد کاهش داشته است. یعنی اگر دو سال پیش رتبه ۱ بودید تقریبا ۵۰ درصد کاربران را به خود جذب میکردید ولی امروز این عدد به نزدیک ۳۲ درصد کاهش پیدا کرده است. در مقابل البته آمار جستجو در گوگل رشد چشم گیری داشته و تعداد جستجوها نسبت به دو سال پیش بسیار بیشتر شده است.

چطور نرخ کلیک و CTR خود را افزایش دهیم

زمانیکه کاربر  لینک سایت شما را در نتایج جستجو مشاهده میکند، زمان کوتاهی برای تصمیم گیری در مورد آنکه این سایت متناسب با نیاز او هست صرف کرده و تصمیم میگیرد که روی آن کلیک کند یا نه. برای آنکه در این زمان کوتاه بر روی ذهن مخاطب تاثیر مثبت ایجاد کنید چند فضای مناسب در اختیار دارید که در تصویر زیر نمایش داده شده است.

افزایش نرخ CTR با تکنیک های سئو

1- عنوان صفحه در نتایج جستجو

عنوان هر صفحه از سایت شما توسط تگ title که در هدر صفحه قرار دارد تعیین میشود. قبلا مقاله ای برای آموزش سئو عنوان صفحه منتشر کرده ایم که میتواند برای شما جذاب باشد. ولی در این بخش در مورد سئو عنوان صحبت نمیکنیم بلکه قصد داریم شانس کلیک را افزایش دهیم.

به طور متوسط فضای موجود برای عنوان در نتایج جستجو ۷۰ کاراکتر است که به شما اجازه میدهد از عبارات جذابی در آن استفاده کنید. برخی کلمات هستند که در فضای وب رواج یافته و نشان دهنده یک مفهوم مشخص به کاربر هستند. به طور معمول درصد بیشتری از کاربران با دیدن این عبارات در عنوان صفحه روی آن کلیک میکنند. برای مثال میتوان به عبارات زیر اشاره کرد.

امروز، همین حالا، سریع، قدم به قدم، آسان، ساده، ارزان، رایگان، چیست و … استفاده از این عبارات در عنوان صفحه میتواند شانس شما را برای افزایش CTR به شدت افزایش دهد.

عبارات جذاب بسته به نوع کسب و کار شما و هدف مخاطب از جستجو متفاوت است. برای رسیدن به جذاب ترین عبارات پیشنهاد میکنیم ابتدا چه عنوان مختلف را طراحی کرده و در بازه های یک هفته ای از آنها استفاده کنید. بررسی نرخ کلیک کاربران در این بازه ها به شما نشان میدهد که چه کلماتی بیشترین جذابیت را از دید کاربران داشته اند. به تصویر زیر دقت کنید، چه عبارتی بیشتر از همه توجه شما را به خود جلب میکند؟

انتخاب عنوان مناسب بر نرخ کلیک یا CTR صفحه تاثیر مثبت دارد

2- بهینه سازی نمایش توضیحات متا در نتایج جستجو

توضیحات متا دقیقا زیر عنوان نمایش داده میشود و فضایی بزرگتر ولی با فونت کوچکتر در اختیار شما قرار میدهد. به طور متوسط تعداد کاراکترهایی که در بخش توضیحات نمایش داده میشود 168 کاراکتر است ولی با توجه به عبارت جستجو شده و محتوای صفحه ممکن است گوگل متنی کوتاه تر و یا حتی بلندتر را به کاربران نمایش دهد.

هنگام نوشتن توضیحات متا تلاش کنید توصیفی دقیق از محتوای صفحه در اختیار او قرار دهید و با استفاده از جملات جذاب او را به مطالعه متن کامل صفحه ترغیب کنید. بعنوان مثال اگر در توصیف محصول خود بنویسید “به همراه هدیه ویژه” یا “همراه با ویدئوی آموزشی” شانس شما برای انتخاب توسط کاربر بیشتر خواهد شد. پیشنهاد میکنم برای درک بهتر مقاله سئو توضیحات متا را مطالعه کنید. تصویر زیر نمونه ای جذاب از به کارگیری ادبیات مناسب هنگام نگارش توضیحات صفحه است.

توضیحات متا فضای مناسبی برای جلب توجه کاربر و ترغیب به کلیک است

3- استفاده از نشانه گذاری استاندارد یا Schema

احتمالاشما هم هنگام جستجو در نتایج گوگل سایت هایی را مشاهده کرده اید که در کنار عنوان و توضیحات اطلاعات تکمیلی نیز به کاربر نمایش میدهند.

معروف ترین نمونه نشانه گذاری استاندارد به سیستم امتیازدهی مربوط میشود که ه صورت ستاره های زرد رنگ در نتایج جستجو نمایش داده میشود. استفاده از این ابزار به شما کمک میکند توجه کاربر را جلب کرده و CTR خود را بهبود دهید. البته نشانه گذاری ها فقط محدود به نمایش ستاره نیست و براساس نوع محتوا میتوان مدل های مختلفی از آن را استفاده نمود. به عنوان مثال تصویر زیر نحوه نمایش سایت آکادمی وبسیما در عبارت “کتاب های سئو” است. به نظر شما این نحوه نمایش چقدر بر نرخ کلیک کاربران و ترغیب آنها برای ورود به صفحه تاثیرگذار است؟

نشانه گذاری استاندارد کمک میکند نحوه نمایش در نتایج جستجو را بهبود دهیم

استانداردها و تکنیک های مربوط به نشانه گذاری استاندارد را به صورت کامل و کاربردی در کارگاه آموزش سئو تکنیکال ارائه میکنیم.

آیا افزایش CTR بر سئو تاثیرگذار است؟

بله، افزایش نرخ کلیک شما بر رتبه بندی نتایج گوگل تاثیر خواهد داشت. البته در مورد این اثرگذاری نقاط نظرات مختلفی در میان متخصصین سئو وجود دارد ولی همه کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند معتقد هستند که افزایش نرخ CTR یکی از مهمترین وظایف ما برای بهبود سئو سایت است. زمانیکه نرخ کلیک شما در مقایسه با جایگاهی که دارید بالاتر باشد گوگل با استفاده از الگوریتم RankBrain جایگاه شما را بهبود خواهد داد.

بعنوان مثال تصور کنید شما در رتبه 3  گوگل هستید، این رتبه به طور متوسط 9 درصد از کاربران را به خود جذب میکند. ولی لینک شما به دلیل جذابیت عنوان و توضیحات خود نزدیک به 15 درصد از مخاطبین را ترغیب به کلیک میکند. این عدد نزدیک به درصد کلیک رتبه دو گوگل است. اگر رتبه دوم جذابیت لازم را برای کاربران نداشته باشد پس از مدتی گوگل جای این دو لینک را با هم عوض خواهد کرد.

حتی اگر جایگاه شما بهبود نیابد شما میتوانید با همان رتبه بازدیدکننده بیشتری کسب کنید. تصویر کنید که روزانه 1000 نفر عبارت مورد نظر شما را جستجو میکنند و 10 درصد آنها شما را انتخاب میکنند. حالا اکر نرخ کلیک یا CTR شما به 20 درصد افزایش یابد عملا بازدیدکنندگان شما دو برابر خواهد شد.

افزایش تعداد بازدیدکننده و بهبود رتبه در نتایج گوگل، موجب میشود که افزایش CTR سایت یکی از تکنیک های بسیار کاربردی و ارزشمند برای سئو باشد.

افزایش CTR سایت با استفاده از ربات

یکی از اولین روش هایی که به ذهن متخصصین سئو میرسد ایجاد کلیک های غیرواقعی برای سایت است. اگر واقعا نرخ کلیک میتواند بر رتبه بندی گوگل تاثیر گذار باشد میتوانیم ربات هایی طراحی کنیم که با IP های متفاوت عبارت مورد نظر ما را جستجو کرده و بر روی سایت ما کلیک کنند. با این کار CTR ما به شدت بالا میرود.

خوشبختانه (یا شاید متاسفانه) این تکنیک نه تنها تاثیری بر بهبود جایگاه شما نخواهد داشت بلکه ممکن است موجب از دست رفتن جایگاه فعلی و جریمه شما توسط گوگل شود. گوگل الگوریتم های پیچیده و قدرتمندی برای تشخیص ربات از کاربر دارد که به او اجازه میدهد به راحتی این رفتار را شناسایی کند. اطلاعاتی مانند محل جغرافیایی، سوابق اکانت گوگل، جستجو های پیشین و … که برای یک ربات قابل تعریف نیستند.

علاوه براین همواره در مقالات آموزش سئو تاکید کرده ایم که تکینک های فریبنده یا همان سئو کلاه سیاه در کوتاه مدت ممکن است تاثیر مثبتی بر روند کاری شما داشته باشند ولی در درازمدت آسیب های جدی به سئو سایت شما وارد میکنند.

ممکن است تصور کنید که با استفاده از نیروی انسانی واقعی و با اکانت های گوگل میتوان این رفتار را شبیه سازی کرد. بله در صورتیکه کاربران واقعی این رفتار را انجام دهند میتواند بر رتبه شما تاثیرگذار باشد ولی این تعداد کاربر را از کجا به دست می آورید؟

برخی کلمات ارزشمند ممکن است در روز هزاران بار جستجو شوند و جمع آوری این تعداد نیروی انسانی برای اثرگذاری بر نتایج منطقی بنظر نمیرسد. بهتر است این زمان و انرژی را صرف تولید محتوا و بهینه سازی سایت خود کنید.

اگر تجربه ای از بهبود جایگاه خود با افزایش نرخ CTR یا حتی از دست رفتن جایگاه به دلیل نرخ کلیک پایین دارید با ما در میان بگذارید. مشاورین وبسیما پاسخ گوی سوالات شما خواهند بود.

سوالات متداول

عبارت CTR مخفف چیست؟

مفهوم CTR مخفف سه کلمه Click Through Rate است که به معنی درصد کلیک بر روی صفحه شما به نسبت تعداد نمایش در نتایج جستجو است. بهترین جایگزین برای این عبارت در زبان فارسی نرخ کلیک کاربران است.

چه فاکتورهایی بر افزایش CTR تاثیرگذار هستند؟

زمانیکه در صفحه نتایج جستجو و در دیدرس کاربران قرار میگیریم فرصت کوتاه برای جلب توجه و ترغیب آنها به کلیک خواهیم داشت. نحوه نمایش ما در این زمان به عنوان و توضیحات صفحه و البته استفاده از Rich Snippets بوسیله نشانه گذاری استاندارد وابسته خواهد بود.

افزایش CTR بر رتبه بندی ما در نتایج تاثیرگذار است؟

هم بله هم نه! افزایش نرخ CTR مستقیما بر آمار بازدید سایت ما تاثیرگذار خواهد بود و موجب میشود سهم بیشتری از کاربران را به سایت خود جذب کنیم.

بالا رفتن این عدد به گوگل نشان میدهد که صفحه ما برای کاربران جذاب بوده و هدف اصلی گوگل نیز جلب رضایت کاربران است. در نتیجه به مرور ارزش و اعتبار ما برای الگوریتم های گوگل مشخص شده و شانس بیشتری برای کسب جایگاه خواهیم داشت.

استفاه از ربات برای بالابردن نرخ کلیک موثر است؟

به طور حتم نه. الگوریتم های گوگل رفتار کاربران را براساس اطلاعاتی که از آنها جمع آوری میکنند تحلیل خواهند کرد. ربات ها اطلاعات مهمی مانند IP، منطقه جغرافیایی، سن، جنسیت و سابقه جستجو در اینترنت را ندارند در نتیجه تشخیص آنها برای گوگل کار دشواری نیست.

دقت کنید که اگر این تکنیک تاثیرگذار بود هرگز سازندگان ربات ها با قیمت هایی بسیار پایین خدمات خود را عرضه نمیکردند!

پاسخ‌گوی سوالات شما هستیم سوال شما توسط کارشناسان وبسیما پاسخ داده شده و از طریق پیامک اطلاع رسانی می‌شود
نام و نام خانوادگی نام و نام خانوادگی به فارسی
آدرس ایمیل sample@domain.com
تلفن همراه 09 XX XXX XXXX
متن نظر
ثبت دیدگاه
  • حسین سمیعی
    02/02/2021

    سلام و وقت بخیر.
    من یه سوال در مورد CTR دارم.
    من در یک کلمه کلیدی رتبه اول هستم و روی بیش از 50 سیستم دیگه هم چک کردم و تو همگی اول بودم. طبق گزارشات سرچ کنسول در سه ماهه اخیر حدود 178.000 بار این کلمه کلیدی سرچ شده. ولی خب تعداد کلیکها؟!
    طبق همین گزارش کلا 116 بار کلیک شده!
    من از یکی که نیمچه تخصصی داره پرسیدم گفت غیر ممکن هست این کلمه (ویندوز 10 لایت) اینقد سرچ شه و اگر هم سرچ شه غیر ممکنه که اینقدر کلیک کم بخوره. و در نهایت فرمودند که این گزارش اشتباه هست!
    موضوع دیگه اینه که تو همین ماه سرچ کنسول یه حالت کاپ مانند به سایتم داد و توی همون نوشته بود که همین کلمه 1600 بار افزایش کلیک داشته. خب این افزایش کلیک مگه نباید رو تعداد کلیکها تاثیر داشته باشه؟!
    ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید.

    • وبسیما
      WEBSIMA
      08/02/2021

      سلام دوست عزیز
      وقتی فاصله معناداری میان تعداد جستجو و کلیک مشاهده میکنید دو دلیل اصلی ممکن است داشته باشد:
      1- در آن عبارت تبلیغات گوگل زیادی انجام شده و نتایج ارگانیک در رتبه های پایین تری دیده میشوند.
      2- یکی از رقبا با استفاده از ربات در حال دستکاری آمار جستجوی این عبارت است و این میزان جستجو از طرف کاربران واقعی انجام نمیشود.

  • ابوطالب خانی
    11/01/2021

    مهمترین یادتون رفت!!
    تولید محتوای منظم و ثابت

    • وبسیما
      WEBSIMA
      08/02/2021

      سلام دوست عزیز
      نرخ تولید محتوا و نظم در انتشار تاثیری بر نرخ CTR سایر صفحات شما ندارد.

  • محمد نصیری
    28/03/2020

    درود وقت بخیر
    خیلی ممنون بابت مطالب عالی و کاربردی در مورد افزایش نرخ CTR.
    به تازگی بسیاری از دوستان در عنوان از ایموجی استفاده می کنند که شاید برای مطالب علمی و آموزشی و حتی برای کارهای تخصصی مناسب نباشد. اما عنوان می کنند که باعث افزایش نرخ کلیک کاربر می شود و با توجه به اینکه در رنک های بالا به هیچ عنوان ایموجی دیده نمی شود.
    خوشحال میشم نظرتون رو بفرمایید.

    • وبسیما
      WEBSIMA
      06/04/2020

      سلام دوست عزیز
      استفاده از ایموجی ها بستگی مستقیم به کسب و کار شما دارد. به عنوان مثال اگر در حوزه آموزش یا خدمات مرتبط با اینستاگرام و تلگرام فعالیت میکنید، حضور ایموجی میتواند برای کاربر جذاب باشد ولی در بیشتر کسب و کارها استفاده از آن موجب کاهش اعتبار برند از دید مخاطب خواهد شد.

  • هومن محمدزاده
    08/01/2020

    سلام خسته نباشید
    سایت بنده با کلمه کلیدی “ظاهر عصبانی” یا “چگونه از شر ظاهر عصبانی در صورتم خلاص شوم” رتبه اوله و همین عبارت دوم توی گوگل ترندز که نگاه کردم خیلیم سرچ میشه اما حتی روزی 5 تا ورودی هم با این کلمه وارد سایت بنده نمیشه
    میخواستم بدونم مشکل کار از کجاست؟
    سایت فوق العاده ای دارین ممنون

    • وبسیما
      WEBSIMA
      13/01/2020

      سلام دوست عزیز
      برای بررسی این مورد به جای توجه به گوگل ترندز، آمارهای جمع آوری شده در پنل سرچ کنسول را بررسی کنید. با توجه به اینکه شما رتبه مناسبی در این کلمه کسب کرده اید اطلاعات سرچ کنسول بسیار دقیق خواهد بود.
      اگر در رتبه یک هستید انتظار داریم که بیش از 30 درصد کاربران سایت شما را انتخاب کنند (CTR)، درصورتیکه نرخ کلیک پایین تر از این مقدار است تغییر عنوان و توضیحات صفحه میتواند بر تشویق کاربران به کلیک روی سایت شما تاثیرگذار باشد.

      • هومن محمدزاده
        19/01/2020

        بسیار ممنون بابت پاسخ
        می تونین امتحان کنین خودتون که سایت چیفا اول نتایجه ولی بازم کلیکی ندارم.
        امکانش هست بفهمیم افرادی که این عبارات رو سرچ می کنن روی کدوم سایت کلیک می کنن یا دنبال چه چیزی هستن؟
        ممنون

        • وبسیما
          WEBSIMA
          26/01/2020

          سلام
          ابزاری برای بررسی آمار کلیک کاربران بر روی سایت های دیگر وجود ندارد. ابزارهایی مانند ahrefs و semrush چنین اطلاعاتی را به صورت تقریبی میدهند ولی برای زبان فارسی دقیق نیست.
          ممکن است کسی یا مجموعه ای بر روی این کلمه از ربات استفاده کرده و عملا اطلاعات غیر واقعی ایجاد کرده باشد، این ربات ها احتمالا فقط بر روی همان سایت کلیک میکنند و در نتیجه آمار بازدید شما پایین است.

  • علی |
    20/07/2019

    سلام
    میخواستم بدونم تقریبا چه درصدی از کلیک ها روی لینک های اول تا سوم انجام میشه؟
    سایتی که من روش کارمیکنم روی چنتا کوئری لینک دوم هست ولی ctr شاید 2 3درصد باشه.
    چندین ماه هم هست که تو همین جایگاهه، یعنی اینجوری نیست که بخواد رو لینکای پایینتر کلیک بشه.
    اینکه لینک اول ویکی پدیاست باعث میشه بالای 90درصد کلیک ها روی اون انجام بشه یا دلیل دیگه ای هم میتونه داشته باشه؟

    • وبسیما
      WEBSIMA
      20/07/2019

      سلام دوست عزیز
      به طور متوسط 32 درصد کاربران در دسکتاپ و 24 درصد در موبایل بر روی لینک 1 گوگل کلیک میکنند و رتبه دوم نزدیک به 16 درصد دریافت میکند. ولی این عدد متوسط ممکن است در شرایطی دستخوش تغییر باشد. بعنوان مثال زمانیکه عبارت خیلی کوتاه و عمومی است انتخاب سایت ویکی پدیا برای کاربران بسیار منطقی بوده و درصد بالایی از کلیک را به خود اختصاص خواهد داد. همچنین وجود تبلیغات گوگل در آن عبارت میتواند عملا رتبه شما را در نمایش دستخوش تغییر کرده و نرخ کلیک را کاهش دهد.

  • رضا بهرام پور
    01/06/2019

    با عرض سلام و خسته نباشید.
    سه تا سوال داشتم. فرض کنین من ی سایتی دارم به نام “فروشگاه زاگرس” که به تازگی طراحی شده..اگر به هر روشی نرخ کلیک هارو افزایش بدم… و کاربرا توی گوگل کلمه “فروشگاه زاگرس” رو سرچ کنن و وارد بشن … ایا تاثیری بر اینکه سایت برای سرچ کلمه “فروشگاه” بیاد رتبه های بالای گوگل خواهد داشت؟؟

    سوال دومم اینکه که بنر تبلیغاتی بزارم توی سایت های دیگه و کاربران اون سایت روش کلیک کنن و وارد سایت من بشن این نرخ کلیک رو افزایش میده و روی سئو تاثیر گذار هست و آیا این بنر بک لینک محسوب میشه؟؟؟

    سوال سومم این بود اگه مثلا توی ی وبلاگ ساده و بی ارزش، لینک ی سایت پر بازدید با رنک بالا قرار داده بشه، بک لینک محسوب میشه؟؟؟ اگ بک لینک محسوب میشه، میتونه رنک اون سایت رو پایین بیاره؟؟؟؟

    خیلی ممنون میشم جوابمو بدیم… اگ سوالام واضح نبودن به بزرگی خودتون ببخشین .. چون بنده مبتدی هستم

    • وبسیما
      WEBSIMA
      15/06/2019

      سلام دوست عزیز
      1- جستجوی نام برند شما و کسب بازدید از آن نمیتواند تاثیر مستقیم بر کسب جایگاه در عبارت هایی عمومی مانند فروشگاه را داشته باشد.
      2- بنرهای تبلیغاتی نوعی از بک لینک محسوب میشوند و تاثیری بر نرخ CTR شما ندارند.
      3- هر لینکی که از دامنه ای به دامنه دیگر باشد بک لینک محسوب میشود. لینک دهی به سایت های معتبر و مرتبط موجب جریمه یا از دست رفتن جایگاه شما نمیشود.

      • نویده مرتاضی
        19/07/2019

        منم سوالی در حیطه ی قسمت سوم این سوال داشتم، فرض کنین ما تو چندین وبلاگ حساب باز کردیم و سئوی آف پیج انجام میدیم، مسلما اون وبلاگها چون ساب دامینن اعتبار لینکشون پایینه، حالا که ما از اونا برا سایتمون بک لینک میگیریم اعتبار سایتمونو پایین نیاره؟

        • وبسیما
          WEBSIMA
          20/07/2019

          سلام دوست عزیز
          اعتبار سایت با دریافت لینک تنها در جهت افزایشی حرکت میکند ولی در کنار آن مفهوم دیگری به نام Spam Score تعریف میشود که کیفیت و سلامت لینک سازی خارجی شما را نشان میدهد. مهمترین هدف ما از لینک سازی های خارجی ایجاد تعادل میان لینک های ارزشمند و نوفالو است. به همین دلیل دریافت لینک از یک وبلاگ ممکن است برای یک سایت بسیار ارزشمند و همان لینک برای سایت دیگری مخرب باشد.
          پیشنهاد میکنم مقاله مربوط به لینک سازی کلاه سیاه را در سایت آکادمی وبسیما مطالعه کنید.

  • علی اصغر رضایی
    26/03/2019

    با سلام
    ممنون بخاطر آموزش های خوبتون
    در نسخه جدید سرچ کنسول سی تی ار مساوی است با تعداد کلیک تقسیم بر ایمپرشنز ضربدر 100 که با توضیحات شما متفاوت هست !
    آیا برداشت من اشتباه است؟

    • وبسیما
      WEBSIMA
      03/04/2019

      سلام
      برداشت شما درست بوده، اشتباهی در جمله بندی متن مقاله بود که با اعلام خوب شما برطرف شد.

  • دلاور دلاور
    08/03/2019

    سلام خسته نباشید
    درباره این قسمت از مقاله ( افزایش CTR سایت با استفاده از ربات
    ) خواستم نظر بدم با توجه به اینکه خودم شخصا این مورد را به چشم دیدم
    من در شرکتی کار میکنم که طراحی سایت و سئو انجام میدن 8 ماهی میشه با برنامه افزایش بازدید با آی پی مختلف و کلمات مختلف که در گوگل سرچ میشه و مانند انسان رفتار میکنه و وارد سایت میشه . دارن سایت های مختلفی رو به صفحه اول با کلمات مختلف میارن
    حالا اگر قرار بود واقعا گوگل متوجه بشه پس از 8 ماه حتما متوجه میشد پس متاسفانه این مورد فعلا داره جواب میده
    من خودم شخصا وقتی این نتیجه رو دیدم خیلی نا امید شدم از سئو کردن یعنی تلاش واقعی هیچ

    • وبسیما
      WEBSIMA
      18/03/2019

      سلام دوست عزیز
      این روش (استفاده از ربات) بارها و توسط منابع معتبر داخلی و خارجی تست شده است و هیچ نتیجه ای برای بهبود سئو سایت شما نخواهد داشت. احتمالا عوامل دیگری بر این تغییر جایگاه تاثیر داشته است.

  • mohammad x
    17/08/2018

    آیا راهی وجود داره که بفهمیم رقیب ما در یک جست جو نرخ ctrش چقدر هست؟

    • وبسیما
      WEBSIMA
      18/08/2018

      سلام دوست عزیز
      خیر راهی برای دریافت این اطلاعات از سایت رقبا نیست. این آمار فقط از طریق گوگل وبمستر سایت قابل مشاهده است.

  • mohammad x
    27/07/2018

    افزونه ها در این زمینه schema زیاد هستند کدوم رو پیشنهاد میدید؟

    • وبسیما
      WEBSIMA
      28/07/2018

      برای وردپرس هیچ کدام به صورت 100 درصد نیاز شما را برطرف نمی کنند. بهتر است متناسب با سایت و قالب شما نوشته شود. در بین آنها افزونه wp post ratings بهتر است.

      • mohammad x
        01/08/2018

        تشکر از پاسختون
        اضاف کردم افزونه رو فقط یه مشکلی هست داخل https://search.google.com/structured-data که میزنم یکی از صفحاتم رو که ادرسش *** هست
        ارور url داره
        چطور برطرفش کنم؟

        • وبسیما
          WEBSIMA
          04/08/2018

          سلام دوست عزیز
          این آدرسی که ارسال کردید به صفحه 404 منتهی میشه. احتمالا آدرس را به درستی وارد نکردید یا صفحه از روی سایت شما حذف شده است.

      • mohammad x
        04/08/2018

        لینکی که دادم سالمه میتونید از این برای دیدنش استفاده کنید *** (شطرنجیش کنید)
        چطور ارور url رو رفع کنم؟(از افزونه wp post rating استفاده میکنم)

        • وبسیما
          WEBSIMA
          04/08/2018

          سلام دوست عزیز
          همونطور که در خطا مشخص هست شما لوگو خود را به درستی معرفی نکرده اید. اگر صفحه این افزونه در مخزن وردپرس را مشاهد کنید. در بخش faq (سوال دوم) نحوه اضافه کردن لوگو به نشانه گذاری را آموزش داده است.

  • mohammad x
    24/07/2018

    ایا برای اینکه مطالب سایت ستاره دار بشه جدا از تغییراتی که توی خود سایت ایجاد میکنیم نیاز به میزان اعتبار خاصی هست تا گوگل اون ها رو نشون بده؟

    • وبسیما
      WEBSIMA
      24/07/2018

      بله. خیلی از سایت ها این سیستم رو روی سایتشون دارن ولی گوگل نمایش نمیده. برای نمایش ستاره ها شما باید اعتبار و جایگاه لازم رو هم داشته باشید.

      • mohammad x
        24/07/2018

        تشکر از پاسخ گوییتون
        چه ملاکی برای سنجش اعتبار هست که بدونیم که اگه در حال حاضر این قسمت رو اضاف کنیم گوگل نمایشش میده یا نه؟ اگه ملاک بازدید هست چه تعداد ip در روز لازمه ؟
        در ضمن افزونه ها در این زمینه زیاد هستند کدوم رو پیشنهاد میدید؟

        • وبسیما
          WEBSIMA
          25/07/2018

          سلام دوست عزیز
          هیچ معیاری برای سنجش دقیق از طرف ما نیست. در این مورد خود گوگل و با مقایسه سایت های رقیب اعتبار سنجی را انجام میدهد. معمولا صفحاتی که دارای بخش نظرات هستند و تعداد نظر زیادی در آن ثبت شده است شانس بیشتری دارند.

  • مریم نوین تن
    09/01/2018

    مقاله ی کاربردی و مفیدی بود ممنونم، فقط یه سوال داشتم. وقتی ما تعداد کلیک کاربران بر روی لینکمون را داریم برای چی باید تعداد مشاهدات رو بر تعداد کلیک تقسیم کنیم تا نرخ کلیک به دست بیاد؟ یعنی تفاوت تعداد کلیک و نرخ کلیک برای ما در چه چیزی هست؟

    • وبسیما
      WEBSIMA
      12/01/2018

      سلام دوست عزیز
      نرخ کلیک یعنی افرادی که در نتایج گوگل روی سایت شما کلیک کرده اند. ممکن است ۱۰۰۰ در نفر در گوگل جستجو کنند و تنها ۱۰۰ نفر از آنها سایت شما را انتخاب کنند. در این شرایط شما ۱۰۰ کلیک داشته اید و نرخ کلیک شما ۱۰ درصد است.

  • John Doe
    30/12/2017

    درود
    مقاله مفید و آموزنده ای بود.

  • نیلا سباق زاده
    27/12/2017

    سلام خدمت شما. آیا فرقی بینکلیک در صفحه به وسیله لب تاب و یا موبایل وجود دارد؟ امتیازی از طریق کلیک با گوشی ثبت می شود یا خیر؟

    • وبسیما
      WEBSIMA
      27/12/2017

      سلام دوست عزیز
      هردو از نظر گوگل کلیک محسوب میشوند ولی به صورت مجزا محاسبه میگردند. ممکن است CTR شما در دسکتاپ ۱۰ درصد باشد ولی برای همان کلمه در موبایل ۲۰ درصد باشد. در حال حاضر رتبه یک صفحه در موبایل و دسکتاپ ممکن است کاملا متفاوت باشد.

مشاهده همه