سوالات متداول سئو
بطور معمول پیچیدگی مفهوم سئو و تغییرات زیاد در تکنیکهای آن، سوالات زیادی را در ذهن صاحبان سایتها ایجاد میکند، بعضی از سوالات در زمینه سئو مربوط به مفاهیم اولیه آن بوده و در طول زمان ثابت مانده است و برخی دیگر مربوط به برهه زمانی خاصی میشوند و استفاده از آنها در زمان نامناسب تاثیر منفی بر سئو سایت شما خواهد داشت. سوالات متداول سئو که توسط مشتریان وبسیما درباره سئو پرسیده میشوند و یا در انجمنهای گفتگو مورد بحث قرار میگیرند را در ادامه پاسخ خواهیم داد:
سوالات متداول سئو، موتورهای جستجو چگونه کار میکنند؟
هدف نهایی از سئو سایتها کسب رتبه بالاتر در نتایج گوگل است. موتورهای جستجو از ربات های جستجو یا “خزندههای (crawlers)” خود برای شناسایی و ایندکس صفحات یک سایت استفاده میکنند. این خزندهها با توجه به محتویات صفحات و بوسیله نشانه گذاری مناسب آنها را ذخیره میکنند. زمانیکه شما یک عبارت را برای جستجو در موتورهای جستجو وارد میکنید، آنها با استفاده از این اطلاعات جمع آوری شده و با توجه به سئو صفحات، مناسب ترین و مرتبط ترین نتایج با جستجوی شما را نشان خواهند داد.
مقاله مرتبط : سئو چیست ؟
نکته مهم این است که موتورهای جستجو مشخصات سایتها را بر اساس دادههای موجود در سرورهای خود که قبلا آن را ایندکس و ذخیره کردهاند نمایش می دهند. یعنی وقتی کاربر عبارتی را در گوگل جستجو میکند، گوگل در همان لحظه کل اینترنت را بررسی و نتایج را نمایش نمی دهد، بلکه هر سایتی که قبلا محتوای آن را ایندکس کرده باشد با توجه به معیارهای رتبه بندی خود در صفحه نتایج جستجو نمایش می دهد. پس باید حتما از ایندکس شدن صفحات سایت خود در موتورهای جستجو و به ویژه گوگل اطمینان حاصل کنید تا وقتی فردی کلید واژه مرتبط با سایت شما را جستجو می کند، بتواند آن را در صفحه نتایج جستجو ببیند.
سئو کلاه سفید و کلاه سیاه چیست؟
کلاه سفید شامل تکنیکهای استانداردی است که خود موتورهای جستجو تایید کرده و برای بهبود سئو پیشنهاد میدهند. این روشها در درازمدت تاثیرگذار بوده و پایداری بالایی دارند. تکنیکهایی که موتورهای جستجو شما را از آنها منع کرده اند و درصورت مشاهده سایت شما را جریمه کرده و از نتایج خود حذف میکنند را سئو کلاه سیاه مینامند.
تکنیکهای سئو کلاه سیاه کدامند؟
روشهای زیادی هستند که بعنوان سئو کلاه سیاه شناخته میشوند و با توجه به خلاقیت بالای وبمستران در این زمینه! هر روز برتعداد آنها افزوده میشود.
کلمات کلیدی: استفاده بیش از حد کلمات کلیدی مورد نظرتان در محتوای سایت به هدف بهبود وضعیت سئو، موجب جریمه شدن صفحه از طرف گوگل خواهد شد، بطور معمول براساس اصول سئو میزان حضور کلمه کلیدی شما در یک نوشته نباید بیش از 4.5 درصد از کل متن باشد.
cloaking: ارائه محتوای متفاوت به بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو با استفاده از روشهای کدنویسی. این کار یکی از تکنیکهای رایج برای کسب پیج رنک گوگل تقلبی به شمار میرود.
محتوای پنهان: پنهان کردن بخشی از محتویات سایت از دید بازدیدکنندگان که حاوی کلمه کلیدی مورد نظر باشد، این کار معمولا برای افزایش درصد حضور کلمات کلیدی و به امید بهبود سئو انجام میگیرد که در حال حاضر گوگل بشدت با آن برخورد خواهد کرد.
تبادل لینک: صفحاتی که صرفا برای تبادل لینک با دیگر سایتها ساخته میشوند و هدف از آنها کسب بک لینک بیشتر برای سایت است. در نظر داشته باشید که بک لینک ضعیف و غیرمرتبط با سایت شما میتواند بر سئو شما تاثیر منفی بگذارد. امروزه گوگل به راحتی تبادل لینک دو طرفه را تشخیص داده و دیگر تاثیر خاصی در رتبه سایتها ندارد. برای تبادل لینک میتوانید از تکنیکهای تبادل لینک چند طرفه مانند تبادل لینک سه طرفه استفاده نمایید. در تبادل لینک سه طرفه کار بگونهای است که سایت A ابتدا به سایت B لینک می دهد و سایت B به سایت C لینک میدهد و در نهایت سایت C به سایت A لینک خواهد داد. در واقع در این روش سایتها به طور غیر مستقیم به هم لینک می دهند.
شبکه بلاگ اختصاصی (پی بی ان PBN): این تکنیک یکی از رایج ترین روشهای سئو و لینک سازی محسوب می شود. در این روش افراد با خرید سایتهای اکسپایر شده با رنک نسبتا خوب، و بروز رسانی جزیی آنها شروع به لینک سازی انبوه می کنند. برای مثال ۱۰ یا ۲۰ سایت قلابی درست کرده و شروع به تبادل لینک چند طرفه در آن می کنند و در عرض زمان کوتاهی تعداد بک لینکهای سایت خود را به چندین هزار لینک می رسانند. گوگل از سال ۲۰۱۴ سایتهایی که از این روش استفاده می کردند را بشدت مورد جریمه قرار داد.
سوالات متداول سئو، چه عواملی بر رتبه سایت در نتایج گوگل تاثیرگذارند؟
بیش از 200 فاکتور اصلی برای تعیین رتبه صفحات در نتایج گوگل وجود دارند که در حال حاضر همه آنها را نمیدانیم، ولی موتورهای جستجو بعضی از مهمترین و تاثیرگذارترین فاکتورها بر سئو را معرفی کرده اند:
بک لینک: لینک ورودی به سایت بعنوان یک رای مثبت برای آن درنظر گرفته میشود و بک لینک از سایتهایی با اعتبار صفحه بالاتر تاثیر بیشتری بر سئو شما خواهند داشت. (اطلاعات تکمیلی: بک لینک رایگان برای صفحات داخلی )
فاکتورهای سئو درونی و محتوا: رعایت قواعد و اصول در تمام بخشهای یک نوشته شامل عنوان صفحه، سئو توضیحات متا، بهینه سازی تصاویر، درصد حضور کلمات کلیدی، لینکهای خروجی، تگ های HTML و …
سن دامنه: دامنههای قدیمی تر از نظر موتورهای جستجو اعتبار بیشتری دارند.
بروزرسانی مرتب: ارسال مطالب جدید بصورت مستمر و با کیفیت مناسب تاثیر بسیار زیادی بر سئو سایت شما خواهد داشت. حتی اگر محتوای قدیمی سایت خود را نیز ویرایش و تکمیل نمایید هم از دیدگاه گوگل سایتی بروز و پویا محسوب خواهید شد.
آپدیتهای پاندا و پنگوئن گوگل چیست؟
گوگل هر چند وقت یک بار الگوریتم مورد استفاده در رتبه بندی سایتها برای موتور جستجوی خود را متناسب با معیارهای جدید بروزرسانی میکند. در سال 2011 برای معرفی بیشتر سایتهای با کیفیتتر الگوریتم پاندا معرفی شد و در آوریل 2012 الگوریتم پنگوئن به هدف جریمه سایتهایی که از روشهای سئو کلاه سیاه استفاده میکردند مورد استفاده قرار گرفت.
با سلام و عرض ادب
ممنون از سایت خوب و مقالات خوبتر شما !
یک مشکل برامون ایجاد شده که متوجه نشدیم چطور میشه رفعش کرد لطفا راهنمایی بفرمایید.اخیرا در وب سایت ما هر محتوایی که رتبه داشته باشه و آپدیت بشه یهو از نتایج گوگل حذف میشه یا میره صفحه دهم به بعد مثلا محتوایی که رتبه 8 صفحه اول گوگل بوده با آپدیت کلا ناپدید شده . ( منطورم از آپدیت اضافه کردن محتوای متنی و تصویری جدید هست که کپی هم نیستند )در صورتیکه قبلا با آپدیت کردن رتبه بهبود پیدا میکرد. مشکل دوم که فکر میکنم به مشکل اول مرتبط باشه اینه که اگر ما عنوان یک محتوا رو تغییر بدیم کلا آدرس جدیدی ازش ساخته میشه که تازه اینو فهمیدیم و به شرکت سازنده وب سایتمون اعلام کردیم اونا هم کاری کردن که ریدایرکت میشه ولی همچنان این مساله وجود داره و اونا اعتقاد دارن این مشکل محسوب نمیشه و طبیعیه… یعنی اگر یه محتوا 4 بار تغییر عنوان پیدا کنه 4 تا آدرس مجزا ازش ساخته میشه که همشون به اولی ریدایرکت میشن. احتمال میدم به خاطر وجود همین صفحات تکراری جدیدا گوگل داره این موضوع رو تشخیص میده و اون محتوا رو بعد آپدیت جریمه میکنه.ضمنا این تنزل رتبه کاملا مشخص و محسوس اتفاق میوفته نهایتا بعد 48 ساعت محتوای آپدیت شده دیگه در نتایج دیده نمیشه … نظر شما چیه ؟
سلام دوست عزیز
تکنیک به روزرسانی محتوا زمانی ارزشمند است که موجب تغییر آدرس صفحه نشود. زمانیکه آدرس یک صفحه تغییر میکند گوگل مجدد فرآیند ایندکس و تعیین جایگاه را برای آن صفحه انجام داده و ممکن است مدتی زمان نیاز باشد تا جایگاه واقعی آن را تعیین کند. این جایگاه حتی ممکن است با جایگاهی که در گذشته داشته کاملا متفاوت باشد. پیشنهاد میکنیم با توجه به تغییر آدرس عنوان مقالات را تغییر نداده و تنهای محتوای داخل آنها را به روزرسانی کنید.
سلام وقت بخیر.
به سوال داشتم.میخواستم بدونم اگر من دامنه ir رو دایرکت کنم روی com و بعد اون رو توی گوگل ایندکس کنم (با توجه به اینکه هر دو دامنه مطالب مثل هم دارند) گوگل به این کار ایراد می گیره ؟ دامنه com سایتم یک ساله که ایندکس شده.
سپاس
سلام
اگر ریدایرکت 301 کنید مشکلی پیش نمیاد. ولی اگر سایت با هر دو آدرس در دسترس باشد عملا سایت خود را کپی کرده اید
یعنی اگر ما دامنه رو ٢سال پیش میخردیم و میزاشتیم بخابه تا الان کارش بزنیم, شانس بیشتری توی سو پیدا میکنیم:-)؟
بله! البته اگر سابقه منفی نداشته باشه دامنه، پیشنهاد میکنم مقاله مربوط به خرید دامنه رنک دار رو مطالعه کنید.
خیلی ممنون که به وضوح راه های ممنوعه رو توضیح دادید
دقیقا جواب سوالم رو در مورد، عوامل تاثیر گذار بر رتبه سایت در نتایج گوگل رو از طریق مقالتون گرفتم.مرسی
مفید بود اطلاعات خوبی در مورد سئو نوشته اید ممنون