Long Scrolling یا پیمایش طولانی
یکی از شیوه های طراحی که در سال 2016 طراحان وبسایت برای استفاده از آن در طراحی سایت ها نسبت به آن تمایل و گرایش نشان داده اند استفاده از پیمایش طولانی یا Long Scrolling می باشد.
طراحی سایت ها با پیمایش طولانی روز به روز در حال افزایش است و امروزه بسیاری از سایت ها از این متد طراحی استفاده می کنند.قابلیت ها و مزایایی که پیمایش طولانی در اختیار کاربر قرار می دهد،علاوه بر زیبایی و جذابیت های بصری باعث افزایش محبوبیت سایت و در پی آن افزایش استفاده از پیمایش طولانی در طراحی سایت ها شده است.
فواید پیمایش طولانی:
- قابلیت نمایش خوب در صفحات موبایل و تبلت و راحتی کار کردن با نمایشگرهای لمسی
- پتانسیل بیشتر برای داستان سرایی برای تعامل بیشتر با کاربران (سایت می تواند خواننده را بهتر همراه خود کند)
- قابلیت حرکت کردن در صفحات به شیوه ای راحت تر برای کاربران
- ایجاد چالش برای کاربر برای دیدن پایان پیمایش و افزایش جذابیت سایت
روش های کارآمد برای به کارگیری پیمایش طولانی
۱. یک نشانه بصری در نظر بگیرید
یک نشانه کوچک مانند یک فلش کوچک در انتهای صفحه و یا حتی یک نوشته مانند “به پایین اسکرول کنید” بیننده را متوجه می کند که قرار است بیشتر مطالب سایت به صورت پشت هم از مقابل چشمانش بگذرد.
۲. صفحه نمایش به عنوان صفحه سایت
اسکرول کردن به معنی مقابله با فرمت صفحه به صفحه نیست بلکه به بازسازی آن اشاره دارد.هر صفحه نمایش را همانند یک صفحه سایت در نظر بگیرید.هر چند صفحه سایت را به عنوان یک بسته در نظر بگیرید و از تم زمینه،تصویر زمینه و حتی گاهی از CTA یکسان استفاده کنید.این روند باعث می شود که سایت سازمان یافته باشد و به مخاطب در درک طرز کار کردن با سایت کمک می کند.
برای سایت هایی که صفحات کمی دارند بهتر است به جای استفاده از long–scroll از scroll–activated navigation استفاده کنند که در این روش کاربران به جای کلیک کردن،با اسکرول کردن صفحات بعدی را مشاهده خواهند کرد.از انیمیشن و افکت های هوشمندانه برای حرکت در بین صفحات استفاده کنید تا جذابیت بیشتری برای مخاطب ایجاد کنید.
۳. استفاده از Sticky Navigation و Jump–to
یکی از بزرگترین ریسک های پیمایش طولانی،و همچنین یکی از مهم ترین خطرهایی که سایت هایی که از پیمایش طولانی استفاده می کنند را تهدید می کند،دچار سردرگرمی شدن کاربر و ایجاد بی نظمی در سایت است.ممکن است بازدید کننده در صفحه ای از سایت راه خود را گم کند و یا اطلاع نداشته باشد که در کجا قرار گرفته است.راه حل این مسئله استفاده از Sticky Navigation است. Sticky Navigationمنویی است که در جایی ثابت در بین تمام صفحات قرار می گیرد و به کاربر این امکان را می دهد تا به صفحه دلخواه خود برود.استفاده از Jump–to نیز حداقل برای پرش به صفحه ابتدایی یک ضرورت محسوب می شود.
۴. Scroll–triggered Animations
استفاده از انیمیشن هایی که با اسکرول کردن فعال می شوند باعث ایجاد جذابیت بصری و سرگرمی کاربر می شود و ذهن او را درگیر می کند.استفاده از انیمیشن هایی که با اسکرول کردن فعال می شوند اثرات نامطلوب اسکرول کردن را از بین می برد و باعث ایجاد تجربه ای شیرین برای کاربر می شود.علاوه بر اینکه استفاده از Scroll–triggered Animations باعث افزایش جذابیت بصری برای کاربر می شوند،برای مخاطب سوالی با مضمون “در مرحله بعد چه اتفاقی می افتد؟“ ایجاد می کند که همین مسئله می تواند به شما کمک کند تا محتوای سایت را مشابه یک بازی با روند علت و معلولی طراحی کنید.
در پایان نمونه ای از سایت هایی که به شیوه پیمایش طولانی طراحی شده اند برای شما آورده ایم.سایت روغن پالم نیز یکی از نمونه هایی است که شرکت وبسیما با استفاده از روش پیمایش طولانی طراحی کرده است و در جشنواره وب و موبایل ایران در سال 1394 برنده جایزه بهترین سایت از نگاه مردم در بخش محیط زیست شده است. در طراحی سایت آژانس خلاقیت وبسیما نیز از پیمایش طولانی استفاده شده است.
طراحی سایت صندوق نوآوری و شکوفایی
از طریق بخش نظرات سایت های خوبی که از این تکنیک استفاده کرده اند را به ما معرفی کنید، منتظریم!
سلام
چجوری آدرس وبلاگم رو به دامین آی آر وصل کنم بدونکاهش رتبه
اگر جواب بدین خوشحال میشم
سلام دوست عزیز
لطفا سوالات خودتون رو در مطالب مرتبط مطرح کنید. در این مورد مقاله در سایت وبسیما داریم و با یک جستجوی ساده پیدا خواهید کرد
کسانی هستند که از روی وبلاگ من کپی میکنن و توانسته اند حتی جایگاه بهتری از من کسب کنند
چگونه میتوانم با کپی برخورد کنم ؟
باید اونقدر قوی بشید که گوگل شما رو همیشه بعنوان مرجع اصلی بشناسه
در قسمت change of adress این ارور رو به من میده :
Confirm that 301-redirects work properly
URLs from your old site should be redirected to your new site using permanent 301-redirect directives.
We couldn’t find any 301-redirect directives for your site. For more details check the Fetch as Google tool.
دوست عزیز لطفا برای دریافت پاسخ صحیح سوالات رو در مقاله مرتبط با اون مطرح کنید. نه در آخرین مقاله سایت
لطفا سریع تر پاسخ دهید .
سوال چی بود؟
سلام
من برای وبلاگم یه دامنه آی آر خریدم بعد از 6 ماه پس از تاسیس وبلاگ
الان با آدرس وبلاگ رزبلاگ رتبه خوبی تو گوگل دارم ولی میخوام این رتبه رو برای آدرس جدید که همراه دامنه هست نیز حفظ کنم
چجوری باید به گوگل اطلاع بدم که دامنه به وبلاگ وصل شده ؟ میدونید که وبلاگ رو چجور باید دایرکت 301 کرد ؟
سلام
توی گوگل وبمستر یه بخشی هست به اسم change of address که به شما کمک میکنه انتقال به دامنه جدید رو با کمترین افت بازدید انجام بدید. باید درخواست های اون رو قدم به قدم انجام بدید
بسیار عالی !
مورد چهارمی که فرمودین اگه ممکنه یه کتابخانه خوب معرفی کنید …
چطور هم در اسکرول به پایین و هم به بالا انیمیشن اجرا میشه ؟!
این موارد رو معمولا با یک سری کنترل کننده میشه به راحتی پیاده سازی کرد و فهمید که حرکت کاربر رو به بالاست یا پایین. برای موردی که پرسیدید میتونید از کتابخانه InView استفاده کنید