بررسی لینک سازی سایت ها با ابزار Link Explorer
به تازگی سایت Moz.com سرویس آنالیز بک لینک و تعیین ارزش صفحات که با نام Open Site Explorer شناخته میشد را بازنشسته و ابزار جدیدی را جایگزین آن کرده است. در مقاله ای با عنوان بررسی اعتبار سایت و آنالیز رقبا در مورد مفهوم هریک از فاکتورهای محاسبه شده توسط این ابزار پرداخته و نحوه استفاده از آنها را آموزش داده ایم.
در مقایسه با سرویس های مشابه مانند Ahrefs و Majestic سرویس Moz بسیار ضعیف و ناکارآمد بنظر میرسید ولی ابزار جدید که با نام Link Explorer رونمایی شده است در مقایسه با نمونه های دیگر بسیار قدرتمند است.
در ادامه به بررسی برخی از مهمترین تغییرات ابزار Link Explorer در مقایسه با Open Site Explorer میپردازیم.
1- تعداد صفحات بررسی شده افزایش یافته است
یکی از مهمترین مشکلات OSE کم بودن تعداد صفحات بررسی شده توسط ربات های آنالیزگر Moz بود. در سرویس جدید این عدد تا 20 برابر افزایش داشته است.
هرچقدر صفحات بیشتری برای آنالیز بک لینک های سایت شما بررسی شوند آمار به دست آمده دقیق تر و ارزشمندتر خواهد بود.
در حال حاضر ahref در هر دوماه 3 میلیارد صفحه را بررسی میکند، برای Majestic این عدد به 1 میلیارد کاهش می یابد ولی Link Explorer موفق شده تعداد صفحات را به 4.7 میلیارد افزایش دهد.
2- آنالیز لینک ها به صورت روزانه انجام میشود
در نسخه قبلی اطلاعات مربوط به اعتبار دامنه و اعتبار صفحه به صورت ماهانه به روزرسانی میشد و عملا فعالیت های شما با یک ماه تاخیر اثرات خود را نشان میداد. در Link Explorer هر روز صبح اطلاعات جمع آوری شده در روز قبل به آرشیو صفحات افزوده شده و کلیه امتیازات مربوط دامنه و صفحه به روزرسانی میشود.
یکی از ویژگی های هیجان انگیز سرویس جدید نمایش تغییرات اعتبار دامنه (DA) در طول زمان است. شما میتوانید در یک نمودار روند رشد یا کاهش اعتبار دامنه را در بازه های زمانی مختلف مشاهده نمایید.
3- فاکتورهای قدیمی حذف شدند و فاکتورهای مهم به روزرسانی شدند
دو فاکتور قدیمی MOZ با نام های Moz Rank و Moz Trust از رده خارج شده و دیگر اعلام نمی شوند. در حال حاضر DA و PA به تنهایی میتوانند اعتبار کلی دامنه و اعتبار هر صفحه را برای شما مشخص کنند.
همچنین تغییرات اساسی در نحوه محاسبه اسپم اسکور سایت ها ایجاد شده و به جای سیستم 1 تا 17 از امتیازدهی درصدی یعنی 0 تا 100 استفاده میشود. بررسی چندین سایت توسط وبسیما نشان میدهد که اعداد مربوط به اسپم اسکور به صورت چشم گیری کاهش یافته و به واقعیت بسیار نزدیک تر شده است.
اگر یک سایت با نام برند یا آدرس صفحه اصلی خود در گوگل جستجو شده ولی جایگاه مناسبی نداشته باشد به احتمال 90 درصد توسط گوگل جریمه شده است. نمره نهایی اسپم اسکور یک دامنه براساس اسپم اسکور سایت هایی که به آن لینک داده اند و لینک های خروجی خود دامنه تعیین میشود.
4- نمایش لینک های جدید و لینک های از دست رفته به صورت روزانه
در هر روز هر لینک جدیدی که برای سایت شما ایجاد شده و توسط Moz ایندکس شده باشد در پنل نمایش داده شده و لینک های قبلی که دیگر وجود ندارند نیز برای شما ثبت میشوند.
نمایش نمودار روزانه به شما کمک میکند لینک های جدید و از دست رفته خود را شناسایی کرده و بر همین اساس استراتژی های مناسب را اتخاذ کنید.
5- تهیه لیست هدف برای آینده
یکی از قابلیت های جدید در ابزار Link Explorer امکان تهیه یک لیست برای هدف سازی های آینده است. شما لیستی از دامنه ها و صفحاتی که قصد دارید از آنها برای خود لینک سازی کنید را مشخص میکنید.
ابزار Moz این صفحات را به صورت دوره ای بررسی کرده و در صورتی که لینکی از شما در آنها پیدا کند به شما اطلاع خواهد داد. این روش برای تکنیک هایی مانند لینک سازی از طریق کامنت مارکتینگ و خرید رپورتاژ آگهی بسیار کاربردی است.
این ابزار جدید مشخص میکند که لینک از دامنه هدف به کدام صفحه از سایت شما ارجاع داده شده است. همچنین نشان میدهد که آیا همان صفحه مورد نظر شما لینک شده یا صفحه دیگری از سایت شما در لینک قرار گرفته است.
6- نمایش جدول اعتبار دامنه های لینک داده به شما
در بخشی از گزارشات Link Explorer شما نموداری میله ای از دامنه هایی که به شما لینک داده اند را مشاهده میکنید که براساس اعتبار دامنه دسته بندی شده اند.
در یک نگاه متوجه خواهید شد که کیفیت دامنه های لینک داده به شما به چه صورت بوده و نمودار پخش لینک های شما چقدر همگن بوده است. از این ابزار میتوان برای تدوین استراتژی های آینده و هدف گذاری روی رنج خاصی از دامنه ها با اعتبار مشخص استفاده نمود.
7- دسترسی به ابزار محدود شده است
در نسخه OSE هر کاربر بدون ورود به سایت MOZ میتوانست روزانه 3 آدرس را بررسی کند و پس از عضویت رایگان در سایت محدودیتی در تعداد گزارشات نبود فقط بخش هایی از گزارشات و جزئیات لینک ها محدود شده بود.
در Link Explorer امکان گزارش گیری آزاد وجود نداشته و برای استفاده حتما باید در سایت Moz ثبت نام کنید. پس از ثبت نام رایگان شما میتوانید ماهانه 10 آدرس را به صورت رایگان بررسی کنید و برای دسترسی به اطلاعات دقیق تر گزارشات یا بررسی آدرس های بیشتر در یک ماه نیازمند خرید اکانت Pro خواهید بود.
البته اگر به گزارشات تحلیلی و دقیق نیازی نداشته باشید و تنها به دنبال اعتبار دامنه و صفحه باشید میتوانید با فعال کردن تولبار Moz بر روی مرورگر خود اطلاعات اولیه در مورد هر صفحه ای که بازدید میکنید را دریافت نمایید.
با نصب تولبار عملا شما به گسترده تر شدن دسترسی های Moz به صفحات اینترنتی کمک کرده و جمع آوری اطلاعات را برای این ابزار ساده تر خواهید کرد. هرچقدر صفحات ایندکس شده توسط Moz بیشتر باشند امتیاز محاسبه شده به واقعیت نزدیک تر خواهد شد.
در پنل کاربری وبسیما ابزاری با نام بررسی اعتبار سایت معرفی شده است که به شما کمک میکند بدون محدودیت های Moz اعتبار دامنه، اعتبار صفحه، اسپم اسکور و گزارشی اولیه از تعداد لینک های صفحه مورد نظر را دریافت کنید. این ابزار هم اکنون براساس سرویس جدید Link Explorer به روزرسانی شده و جدیدترین امتیاز ها را به شما نمایش میدهد.
سلام. وقت بخیر
من حدود ۲۰ روزی میشه که تعداد نسبتا خوبی لینک خارجی با ارزش ساختم برای سایتم
ولی هنوز توی قسمت اکسترنال لینک سرچ کنسول هیچکدوم اونهارو نشون نمیده. ابزار ماز یا اچرف هم فقط ۳ تای اونها رو نشون میده
نکته بعدی اینه که صفحه بعضی از بکلینک ها توی نتایج سرچ میاد!
در وبلاگ wix و پرشینبلاگ هم محتوا گذاری و لینکسازی کردم ولی هیچ اثری از ایندکس اونها نیست.
ممنونم از راهنمایی و همچنین تیم خلاق وبسیما
سلام دوست عزیز
ابزارهای گزارش دهی در سرچ کنسول معمولا اطلاعات را با کمی تاخیر نمایش میدهند. معمولا لینک های خارجی نیز با تاخیر دو تا سه هفته ای قابل مشاهده هستند.
سلام خسته نباشید
من واقعا از برنامه MOZ سر در نمیارم و واقعا انقد گشتم و مرجع جامعه ای پیدا نکردم که توضیح داده باشه ممنون میشم نحوه کارکرد و لینک سازی در MOZ رو به من توضیح دهید
سلام دوست عزیز
ابزار MOZ برای لینک سازی استفاده نمیشود در واقع کار اصلی این ابزار شناسایی و تحلیل لینک هایی هستند که از سایت های دیگر به سایت شما داده شده است. آموزش کار با این ابزار نیازمند یک مقاله جامع و یا حتی چند ساعت فیلم آموزشی است. ممکن است در آینده برای این ابزار آموزشی را در سایت آکادمی وبسیما منتشر کنیم.
سلام، خسته نباشید
بنده می خواستم یه وبلاگ واسه سایتم ایجاد کنم تا در آن مقالات آموزشی بگذارم.
بنظرم شما به شکل سابدامین باشه بهتره یا فایل :
blog .domin .com
domin .com/blog
سلام دوست عزیز
پیشنهاد میکنم اگر محتوای بلاگ مستقیما با کسب و کار شما در ارتباط هست به صورت یک فولدر تعریف کنید.
سلام وقت بخیر، ممنون از اینکه پاسخ دادید، راستش کلی مقاله خوندم ولی گیج شدم!
خودتون در نظر بگیرید یک سایت دانلود نرم افزاز و بازی ، می خوام یه وبلاگ ایجاد کنم و از طریق آن آموزش نرم افزار و … قرار بدم، بنظرتون کدومش روش بهتره؟
بنظرم به صورت یک فولدر و به عنوان زیرمجموعه ای از سایت اصلی تعریف کنید. زمانی به صورت زیردامنه تعریف میکنیم که موضوع سایت اصلی و وبلاگ تا حدی با هم متفاوت باشند.
سلام
وقت شما بخیر.
وارد وبمستر گوگل که میشم تو قسمت crawl errors خطاهایی رو نشون میده که غیر عادیه. مثلا ادرس not found داده برام به این ادرس:
***
در حالیکه من اصلا صفحه ای به نام search.php ندارم. این خطا ها چرا به وجود میاد؟ چطوری رفعشون کنم؟
با تشکر
سلام دوست عزیز
در همان بخش اگر روی خطا کلیک کنید پنجره ای باز میشود که صفحه لینک دهنده به این آدرس را مشخص میکند. باید بررسی کنید که گوگل چطور به چنین صفحه ای رسیده و از کجا لینک شده است.
سلام روز شما بخیر
سوالی راجع به بک لینک داشتم.
ما مدت زیادی هست که داریم برای سایتمون تبلیغات میکنیم. سایت های درج اگهی و وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی و کامنت به وسیله مز و …
اما کل بک لینک های سایت ما که تو سایت الکسا نشون میده 15 تاست.
چرا تعداد اینقد کم هست؟ با روزانه 2 ساعت مقالات و اگهی های سایت رو تبلیغات میکنیم. اما بک لینک ها خیلی کم هست؟ اصلا چطور میشه بک لینک ها رو افزایش داد؟ غیر از تبلیغات راه دیگه ای هم هست؟
با تشکر از شما.
سلام دوست عزیز
برای لینک سازی خارجی سایت استراتژی های مشخصی وجود دارد. در صورتیکه بدون هدف و برنامه ریزی انجام شود ممکن است تاثیر معکوس بر جایگاه شما داشته باشد. کلیه تکنیک های کاربردی و مهم لینک سازی در کارگاه لینک سازی کلاه سفید آموزش داده میشود.
سلام
روزتون بخیرو طاعاتتون قبول.
یه سوال داشتم.
تو وبمستر گوگل
قسمت search traffic – links to your site
میخام دقیق این قسمت رو برام توضیح بدید.
مثلا یه قسمت total link داره که زده 40.000 تا
قسمت Who links the most سایت هایی رو نشون میده که من تو بعضیاش یادم نمیاد کامنتی چیزی گذاشته باشم.
قسمت Your most linked content هم یکی از مقالات من رو زده 37000 تا ورودی. که کل بازدید این مقاله 3000 تا هست.
ممنون میشم این قسمت رو برام توضیح بدید.
با تشکر
سلام دوست عزیز
این قسمت در مورد بازدید صحبتی نمیکنه بلکه در مورد صفحاتی که به سایت شما لینک داده اند اطلاعات میدهد.
خیلی از سایت ها هستند که به جمع آوری صفحات وب میپردازند و عملا به صورت خودکار برای شما لینک سازی میکنند. البته این لینک ها ارزشمند نیستند.
احتمالا این لینک سازی ها به آن مقاله خاص بیشتر از بقیه بوده و از 37000 صفحه اینترنتی به آن لینک داده شده است.
به نظرتون اون مقاله چرا اونقد زیاد ورودی داشته؟
این مورد باید به صورت دقیق بررسی شود و نمیتوان بدون بررسی دلیل افزایش ناگهانی لینک دهی به این صفحه را مشخص نمود
سلام خسته نباشید
ظاهر Keyword Planner تغییر کرده اگه امکان داره به مطلب در رابطه با این موضوع قرار بدید و اموزش بدید تشکر
سلام دوست عزیز
پیشنهاد بسیار مناسبی هست سعی میکنیم در آموزش های آتی به این موضوع بپردازیم.