تعیین هویت برند
این مرحله اولین قدم برای برندسازی اینترنتی و تعیین استراتژی های کلی شرکت شما خواهد بود. برای معرفی برند خود به دیگران باید در ابتدا بخوبی آن را بشناسید، با تعریف صحیح برند خود پایه و اساس لازم را برای قدم های بعدی مانند استراتژی تبلیغات مشخص خواهید کرد. طراحی لوگو، رنگ سازمانی، سایت، پلن های تبلیغاتی و نوع مشتریان شما وابسته به این مرحله بوده و با پاسخگویی به سوالات زیر به آن دست خواهید یافت.
زمان لازم برای پاسخگویی به این سوالات کمتر از 2 ساعت خواهد بود ولی دقت در تکمیل آن تاثیر بسزایی در برندسازی اینترنتی شما خواهد داشت.
سوالات تعیین هویت برند برای برندسازی اینترنتی:
- چه محصولات/خدماتی توسط برند شما ارائه میشود؟ کیفیت این خدمات و محصولات در چه سطحی است؟
- ارزش اصلی محصولات یا خدمات شما در چیست؟ ارزش های شرکت شما چیست؟
- هدف و ماموریت شرکت و برند شما چیست؟
- تخصص شرکت شما در چه زمینه ای است؟
- بازار هدف شما کجاست و محصولات و خدمات شما چه افرادی را جذب خواهد کرد؟
- شعار اصلی شرکت شما چیست و چه پیامی را به مخاطب منتقل خواهد کرد؟
- با توجه به پاسخ های خود به سوالات قبلی شخصیت و کاراکتر شرکت و برند خود که معرف محصولات و خدمات ارائه شده توسط شما است را تجسم کنید. چه تصویر از او خواهید داشت؟ بطور مثال شخصیت شرکت شما خلاق است یا پرانرژی؟
- شخصیت برند خود را با مشتریان بالقوه شرکت مقایسه کرده و ارتباط میان آن دو را شناسایی کنید. چه افرادی با چه نوع شخصیت و ویژگی هایی با برند شما ارتباط برقرار خواهند کرد؟
نکات تکمیلی در تعیین هویت برند برای برندسازی اینترنتی:
- در زمان پاسخگویی به سوالات همواره مشتریان و بازار هدف شرکت را در ذهن داشته باشید.
- به سوالات بالا با صداقت و وسواس پاسخ دهید.
هنگام مراجعه به مشاورین برندینگ و یا حتی شرکت های تبلیغاتی پاسخ سوالات را همراه خود برده و عملکردی متناسب با آن را از ایشان بخواهید. سرنوشت شرکت و مسیری که در آینده خواهید پیمود وابسته به عملکرد امروزتان و نوع هدف گذاری تبلیغاتی شرکت شماست. بعنوان مثال انتخاب اشتباه برای نام برند یا طراحی لوگو نامناسب میتواند موجب از دست رفتن بخش زیادی از مشتریان بالقوه شما شود.
۷ نکته مهم برای موفقیت در برندسازی اینترنتی یا آنلاین برندینگ
معرفی کسب و کار و برندسازی اینترنتی شرکت خود در فضای آنلاین کاری است که نیاز به حساسیت و دقت بالایی دارد. شما ابتدا باید هویت برند خود را تعیین کرده باشید تا بتوانید در اینترنت نیز آن را توسعه و ترویج دهید. در ادامه ۷ نکته برای موفقیت در برندسازی اینترنتی ذکر شده است:
۱. طراحی حرفه ای لوگو
لوگوی شرکت جز عناصر کلیدی برندسازی اینترنتی است. لوگو شرکت شما در جاهای مختلف سایت، شبکه های اجتماعی، تبلیغات اینترنتی و … دیده خواهد شد، به همین دلیل باید از طراحی حرفه ای جذابی برخوردار بوده و هویت برند شما را به درستی منعکس کند.
۲. سایت حرفه ای و خلاقانه
سایت شما پایگاه اصلی شما در اینترنت است. هرچقدر هم که شما در شبکه های اجتماعی (اینستاگرام، تلگرام، لینکدین و …) حضور فعال داشته باشید، بدون وجود یک سایت که موجب یکپارچگی فعالیت های برندینگ، تبلیغات و بازاریابی شما شود، نمی توانید وجه ای حرفه ای از خود ارائه دهید. طراحی سایت کار سختی نیست، بلکه چیزی که آن را دشوار می کند پایبندی به قواعد گرافیکی، رعایت استانداردهای وب و المان های خلاقانه، و همچنین طراحی با کیفیت تجربه کاربری (UX) آن است.
۳. امضای ایمیل
داشتن امضای ایمیلی که نشانگر نام تجاری و اطلاعات تماس شرکت باشد، بسیار ضروری بوده و به بهبود برندسازی اینترنتی شرکت شما کمک می کند.
۴. حضور در شبکه های اجتماعی
یکی از کلیدی ترین ارکان برندسازی اینترنتی، شیوه حضور شما در شبکه های اجتماعی است. امروزه افراد پس از ورود به سایت یک شرکت برای بررسی اعتبار آن، صفحه شبکه های اجتماعی اصلی شرکت (اینستاگرام، لینکدین، تلگرام و …) را مشاهده کرده و تعداد پست ها، فالوورها، کامنت ها و … آن را بررسی و نسبت به معتبر بودنش سریعا قضاوت می کنند. اگر شما حضوری خلاقانه، استراتژيک و پررنگی در شبکه های اجتماعی نداشته باشید و به طور منظم به تولید محتوا نپردازید، نمی توانید برند شرکت خود را به افراد مختلف معرفی نمایید.
۵. وبلاگ آموزشی
تولید محتوای مفید و انتشار آن در وبلاگ اصلی سایتتان می تواند کمک زیادی به بهبود برندسازی اینترنتی شما داشته باشد. در واقع شما با تولید محتوای مرتبط و مفید در زمینه کسب و کاری شرکتتان، در مشتریان خود احساس اعتماد ایجاد کرده و در نگاه آن ها شرکتی متخصص به نظر می رسید. به طور کلی اتخاذ تکنیک های فروش نرم و استفاده از روش های بازاریابی محتوایی می تواند به برندسازی اینترنتی شرکت شما در فضای آنلاین کمک بسزایی نماید.
۶.سئو یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو
بعد از اینکه سایتی حرفه ای برای شرکت خود طراحی کردید و به تولید محتوا در وبلاگ آن پرداختید، باید از طریق موتورهای جستجو پیدا شوید! در واقع باید تلاش کنید تا به ازای کلمات کلیدی اصلی کسب و کارتان در صدر نتایج جستجوی گوگل باشید و افرادی که به دنبال محصولات و خدمات حوزه کسب و کاری شما هستند، نام شما را در ۳ سایت اول صدر نتایج جستجو گوگل ببینند. با سئو سایت نه تنها مشتریان شما افزایش می یابد، بلکه در میان صنف خود به شرکتی پیشرو و معتبر تبدیل خواهید شد. برای آشنایی بیشتر با اصول سئو می توانید کتاب اختصاصی سایت وبسیما را با عنوان: “کتاب سئو محتوا یا بازاریابی محتوا محور” که به طور کاملا رایگان در اختیار شما قرار داده شده را دانلود نموده و بخوانید.
۷. ارسال خبرنامه ایمیلی
ایمیل جز معدود ابزارهای اینترنتی است که از بدو پیدایش اینترنت وجود داشته و همچنان مفید و کاربردی است. شما با جمع آوری ایمیل بازدید کنندگان سایت خود و ارسال خبرنامه های هفتگی یا ماهیانه می توانید ارتباط خود را با آن ها حفظ کرده و در جریان آخرین خدمات و محصولات و تخفیفات خود قرار داده و آن ها را در آینده به خریدار نهایی تبدیل نمایید.
تمامی موارد بالا دست به دست هم می دهند تا برندسازی اینترنتی شرکت شما را در فضای آنلاین شکل دهند. می توانید سوالات خود را از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.
سلام ممنون از این مقاله با کیفیتتون من یه سوال داشتم در این مورد
آیا اگه در زمینه فروش اینترنتی فعالیت کنیم و بخواهیم زود نتیجه بگیریم با سئو، بهتر است که برای هر شاخه یه سایت مستقل باشه یا یه سایت جامع باشه و انواع دسته بندی ها ؟
منظورمو دقیقتر بگم
مثلا اگه بخوایم گوشی و تلویزیون و لوازم خانگی و لباس بفروشیم
برای هر کدام سایت مجزا باشه یا یک سایت با دسته بندی های مختلف
کدومش زودتر و بهتر اعتبار میگریه
سلام دوست عزیز
در حال حاضر سایت های تخصصی نتایج بهتر و سریعتری کسب میکنند و به راحتی سایت های جامع را شکست میدهند
منم خیلی دلم می خواد سایتم برند بشه ، تقریبا اهدافمو مشخص کردم اما ، سوالات تون واقعا جالب بود ، به چند تاش نتونستم پاسخ بدم 😐
سلام دوست عزیز
تا تمام جواب ها رو پیدا نکردید آماده شروع کار نخواهید بود
به نکات مهمی اشاره کردید ، مطلبتون مفید بود.مرسی