فضای ذخیره سازی ابری این امکان را به شما می دهد تا فایل های خود را در آن آپلود کنید و بتوانید از هر کجای دنیا و با هر وسیله ای که به اینترنت متصل شوید،آن ها را دانلود کنید و مورد استفاده قرار دهید. ذخیره سازی ابری زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که متوجه می شوید اطلاعاتی که بر روی فلش مموری ها و هارد دیسک ها قرار دارند ممکن است با گم شدن یا آسیب دیدن آن ها از دست بروند. همچنین بسیاری از اطلاعات شما بر روی موبایل یا رایانه های شخصی شما ممکن است به راحتی از دست بروند. اگر از اطلاعات روی آن ها بک آپ نداشته باشید،به احتمال زیاد باید با آن اطلاعات خداحافظی کنید.
به همین دلیل استفاده از فضای ذخیره سازی ابری،مخصوصا برای فایل های مهم و ضروری و همچنین فایل هایی که ممکن است نیاز به دسترسی آن ها در زمان ها و جاهای مختلف داشته باشید، به شدت توصیه می شود.از طرف دیگر اطلاعات ذخیره شده بر روی فضای ابری نیازی به بک آپ ندارند.
پیش بینی می شود با بهبود پهنای باند و سرعت اینترنت، فضای ذخیره سازی ابری جای فلش مموری ها و هارد دیسک ها را خواهد گرفت و دیگر برای ذخیره سازی و همچنین استفاده از فایل ها تنها چیزی که نیاز دارید،اینترنت خواهد بود. این تکنولوژی مزایایی مانند امنیت بالا، انتقال راحت دیتا، از دست نرقتن اطلاعات، افزایش همکاری ها در سازمان، قابلیت کار کردن در هر مکان و … را فراهم می کند.
فضای ذخیره سازی ابری نیز مانند سایر عرصه های تکنولوژی خالی از رقابت نمانده است.شرکت هایی مانند گوگل، اپل، مایکروسافت و … نیز جزء ارائه دهندگان سرویس فضای ابری می باشند و اغلب به استفاده کنندگان از سایر محصولات خود،امکانات بیشتری مانند فضای ذخیره سازی بیشتر و… ارائه می دهند. در این مقاله 8 سرویس ذخیره سازی ابری برتر را با هم بررسی خواهیم کرد.
بهترین شرکت های ارائه دهنده ذخیره سازی ابری
1. دراپ باکس Dropbox
دراپ باکس را می توان چیزی بیش از یک فضای ذخیره سازی ابری دانست که بیشتر شبیه یک نرم افزار مدیریت فایل است. دراپ باکس 2 گیگ حجم رایگان در اختیار کاربران قرار می دهد که با دعوت دوستانتان می توانید این فضا را تا 16 گیگا بایت ارتقا دهید. هزینه ی اشتراک یک ماهه دراپ باکس با یک ترا بایت فضای در دسترس برای استفاده هشت و نیم دلار می باشد.
قابلیت ادغام با آفیس 360، رمزگذاری فایل ها،پیدا کردن دستگاه گم شده ی شما و … از دیگر قابلیت هایی است که اشتراک پولی دراپ باکس در اختیار شما قرار می دهد. همچنین این اکانت برای کاربران بیزنس با قابلیت ایجاد اکانت برای 5 نفر از اعضای تیم و بدون محدودیت حجم و دسترسی به فایل های پاک شده و … با اشتراک ماهیانه 11.9 دلار برای هر کاربر ارائه می شود.
2. باکس Box
باکس با تمام تشابه اسمی وسرویس های مشابهی که با دراپ باکس دارد، با دراپ باکس متفاوت است. این سرویس در سال 2005 و سه سال زودتر از دراپ باکس معرفی و عرضه شد. باکس 10 گیگابایت به طور رایگان برای کاربران خود قرار می دهد و نسخه ی رایگان آن امکاناتی مانند ادغام با آفیس 360 ، گوگل آنلاین آفیس و … را ارائه می دهد که دراپ باکس ارائه نمی دهد.هزینه ی اکانت پولی باکس ماهیانه 4.5 دلار است و اشتراک بیزنس آن هم هزینه معادل 14.2 دلار می باشد. استفاده از حجم نامحدود، شخصی سازی ظاهر آن متناسب با برند و … از امکاناتی است که اشتراک بیزنس باکس در اختیار کاربران قرار می دهد. قابلیت درگ اند دراپ هم از قابلیت های جالب دیگر باکس است.
3. گوگل درایو Google Drive
پیوستگی گوگل درایو به سایر خدمات گوگل، به طور مشخص جی میل و سرویس office suite گوگل مهم ترین عامل فروش این نرم افزار است. گوگل درایو دارای اپ دسکتاپ و موبایل می باشد.در نسخه ی رایگان 15 گیگ حجم برای گوگل درایو، جی میل و Google photos به طور مشترک در نظر گرفته می شود که با توجه به قدمت اکانت گوگل شما و اینکه چقدر به پاک کردن ایمیل های بی استفاده می پردازید ممکن است این حجم کافی نباشد. برای همین نیز اشتراک پولی آن با در اختیار گذاشتن یک ترا بایت با قیمت 10 دلار در ماه تا 100 گیگا بایت با قیمت 1.99 دلار در ماه ارائه می شود. نکته منفی گوگل درایو رابط کاربری ضعیف تر آن نسبت به سایر رقبا می باشد.
4. وان درایو OneDrive
وان درایو که قبلا SkyDrive نام داشت سرویس فضای ذخیره سازی ابری ارائه شده توسط مایکروسافت است. اگر ویندوز 10 را نصب کرده باشید، قطعا حضور وان درایو را بر روی سیستم عامل خود متوجه شده اید. سینک شدن خودکار فایل ها با رایانه شخصی بدون نیاز به نرم افزار های جانبی ویژگی جذاب این فضای ذخیره سازی ابری می باشد. وان درایو تنها برای ویندوز نیست، و برای مک و موبایل نیز ارائه شده است.برای استفاده نیز می توانید با اکانت ایمیل Live خود به OneDrive دسترسی داشته باشید. این سرویس به شما 25 گیگابایت فضا برای ذخیره سازی میدهد و محیط کاربری آن دقیقا شبیه محیط کاری ویندوز (Windows Explorer) است. نسخه های بیزنس آن نیز امکاناتی افزوده نظیر ادغام با آفیس 365 و …دارد و قیمت آن از 7.80 دلار شروع می شود.
5. آی کلود iCloud
فضای ذخیره سازی ابری شرکت اپل مانند بسیاری از رقبانش 5 گیگابایت فضای رایگان در اختیار کاربران قرار می دهد. آی کلود ابتدا برای محصولات اپل ارائه می شد اما از سال 2014 برای سایر سیستم عامل ویندوز نیز عرضه می شود.اما هنوز برای ویندوز فون و اندروید و بلک بری ارائه نشده است. در واقع اگر آیپد یا آیفون ندارید نمی توانید از آی کلود بهره ای ببرید. این سرویس قابلیت پشتیبانی از همه ی فایل ها را دارد و با بسیاری از اپلیکیشن ها همگام می شود. آی کلود از سرعت مناسبی دارد و از امنیت بالای نیز برخوردار است.
6. آمازون درایو amazon drive
آمازون درایو یکی از بخش های بزرگ کسب و کار شرکت آمازون را تشکیل داده است. آمازون 5 گیگابایت حجم رایگان در اختیار کاربران خود قرار می دهد و به آن ها این اطمینان را می دهد که 2000 عکس آن ها را به خوبی ذخیره سازی می کند. اگر این حجم برای شما کافی نباشد می توانید از سرویس های پولی آمازون از 20 گیگ تا 1 ترابایت فضا برای ذخیره سازی ابری استفاده کنید.در کنار فضای ذخیره سازی ابری، آمازون کلود پلیر نیز ارائه می دهد که کاربران می توانند 250 آهنگ را در آن به رایگان ذخیره سازی کنند.از طریق اپلیکیشن موبایل آمازون می توانید آهنگ ها را دانلود کنید یا به صورت آنلاین گوش کنید.آمازون درایو با بسیاری از اپلیکیشن های موبایل به خوبی سینک می شود اما رابط کاربری چندان خوبی ندارد.از طرفی اگر شما فایل های word،PDF،XLS در رایانه شخصی خود در آمازون درایو آپلود کنید این فایل ها در اپ موبایل یا تبلت دیده نمی شوند.
7. پی کلود Pcloud
بسیاری از کاربران تازه وارد دنیای فضای ابری، به سمت محصولات ابر شرکت ها مانند گوگل یا شرکت هایی که زودتر محصول خود را وارد بازار کرده اند هجوم می برند. این موضوع که آیا کاربران زیاد این شرکت ها به دلیل کیفیت محصول و خدمات ارائه شده توسط آن هاست نیز موضوع درخور توجهی است. اینکه آیا اگر گوگل درایو با سایر سرویس های گوگل ادغام نشده بود باز هم 340 میلیون کاربر داشت یا اینکه دراپ باکس اگر اولین شرکت ارائه دهنده ی این خدمات نبود باز هم 300 میلیون کاربر داشت؟
پی کلود با قرار دادن 20 گیگابایت حجم رایگان در اختیار کاربران خدمات ارائه شده توسط آن ها سطح کیفی مطلوبی دارد. پی کلود یکی از این دسته شرکت هاست. پی کلود از سال 2014شروع به کار کرده و تاکنون توانسته بیش از 3 میلیون کاربر را جذب خود نماید. رابط کاربری خوب، قابلیت بک آپ اتوماتیک از فایل ها و سرویس های آنلاین، لینک کردن اکانت های پیکاسا،اینستاگرام و کپی کردن اتوماتیک فایل ها و مدیای موجود در آن ها به صورت هر سه روز از امکانات این سرویس ذخیره سازی ابری می باشد. همچنین پی کلود قابلیت بک آپ گیری از دراپ باکس را نیز دارد.
8. Adrive
قابلیت پشتیبانی از تمامی فایل های از جمله موسیقی، عکس، ویدئو و …. از ویژگی های ای درایو است. این سرویس ذخیره سازی ابری از قابلیت درگ اند دراپ نیز بهره مند است. این سرویس تا مدتی پیش 50 گیگ فضای ذخیره سازی رایگان در اختیار کاربران خود قرار می داد که از نوامبر سال 2016 قرار است این سرویس ارائه نشود (احتمالا سرویس رایگان با حجم کمتری ارائه شود). محدوده حجم یک فایل نیز 2 گیگابایت بوده که به 16 گیگابایت ارتقا یافته است.
نظرات خود را در مورد ذخیره سازی ابری در اختیار ما قرار دهید ایا امنیت فضای ذخیره سازی ابری به میزانی می باشد که به راحتی بتوانید داده های خود را در آن قرار دهید و یا به امنیت بیشتری احتیاج دارد؟
من گوگل درایو ترجیح میدم
هزینه زیاد اینترنت همراه و کیفیت خیلی پایین اون همیشه منو برای استفاده از فضای ابری اذیت کرده اما با این وجود گوگل درایو رو به خاطر سینک شدن با دیگر سرویس ها و دسترسی راحت تر ترجیح میدم !