تاکنون با این احساس مواجه شده اید که هر تلاشی در راستای بهبود و بررسی سئو سایت خود انجام میدهید تاثیری در وضعیت شما از نظر موتورهای جستجو ندارد؟ ممکن است شما اشتباهاتی در بررسی سئو سایت خود مرتکب شده باشید، ولی شاید رتبه بد سایت شما به خاطر سئو بهتر رقبا و پیچیدگیهای این رقابت باشد. اگر در رقابت سختی قرار گرفتهاید باید به بررسی سئو سایت رقبا پرداخته و چشم از آنها بر ندارید.
بررسی سئو رقبا
اگر جایگاه مناسبی دارید و رقابت شدیدی وجود ندارد، باز هم بررسی سئو رقبا و استفاده از شکست و موفقیت آنها می تواند به پیروزی شما کمک کند. در ادامه نحوه بررسی سئو سایت رقبا را در 7 قدم به شما آموزش میدهیم.
قدم اول در بررسی سئو رقبا : شناخت رقبا
بررسی سئو رقبا بدون شناخت صحیح آنها امکان پذیر نیست. در برخی موارد و زمینههای کاری شناخت رقبا کار آسانی بوده و شما تنها به بررسی سئو سایت و فعالیت هایشان می پردازید، ولی همیشه شناخت رقبای اصلی به این سادگی نخواهد بود.
رقبای شما سایتهایی هستند که در کلمات کلیدی اصلی شما رتبه خوبی در نتایج جستجوی گوگل دارند و یا در عبارات کلیدی چند کلمهای با شما به رقابت میپردازند. لیست رقبای شما میتواند بسیار طولانی باشد و امکان بررسی سئو رقبا برای این تعداد امکان پذیر نیست. کلمات کلیدی مورد نظرتان را در گوگل جستجو کنید و سایتهایی که در رتبههای بالا قرار گرفتهاند را بعنوان رقبای اصلی خود برای بررسی سئو آنها در نظر داشته باشید.
قدم دوم در بررسی سئو رقبا : مشاهده و بررسی سایت رقبا
زمانیکه لیستی از رقبای اصلی خود تهیه کردید، سایت آنها را مورد تحلیل و بررسی قرار دهید. برای بررسی سئو رقبا باید بدانید که:
- آیا ظاهر سایتشان به خوبی طراحی شده است؟
- حجم محتوای موجود در سایتشان چقدر است؟
- کیفیت مطالب سایت را چگونه ارزیابی میکنید؟
- از آدرس دهی پویا استفاده میکنند یا خیر؟
با این کار میفهمید که رقیب شما در فضای اینترنت چقدر حرفهای عمل میکند و تا چه اندازه محتوای سایت خود را مناسب با سلیقه موتورهای جستجو ساخته است.
قدم سوم در بررسی سئو رقبا : بررسی کلمات کلیدی
کلمات کلیدی همواره مهمترین فاکتور برای موفقیت در سئو به شمار آمدهاند. به همین دلیل اگر رقبای شما کلمات کلیدی مناسبی به کار برده باشند رتبه بهتری در نتایج جستجو خواهند داشت. گاهی اوقات در آنالیز رقبا در یافتن کلمات کلیدی آنها به مشکل بر میخوریم، در این حالت با توجه به محتوای سایتشان بررسی کنید که آیا آنها کلمات کلیدی شما را بکار بردهاند یا خیر؟
همچنین با استفاده از ابزارهایی مانند Website Keyword Suggestion میتوانید بررسی کنید که چه کلماتی در سئو سایت مورد نظرتان تاثیر زیادی دارند. در طول این بررسیها شما کلماتی خواهید یافت که از ذهن شما پنهان بودهاند و میتوانید در سئو بهتر سایتتان از آنها استفاده کنید.
همچنین میتوانید در ادامهی بررسی سئو رقبا تراکم کلمات کلیدی در محتوای سایت رقیب را محاسبه کنید. ابزاری مانند Keyword Density Cloud در این زمینه به شما کمک خواهد کرد. همچنین محل قرارگیری این کلمات را مورد توجه قرار دهید که آیا در محتوا، تگهای متا، عناوین صفحه، تگ تصاویر یا آدرس صفجات قرار دارند یا خیر؟
قدم چهارم در بررسی سئو رقبا : بررسی لینکهای ورودی
لینکهای ورودی یا بک لینک همانند ستون فقرات در بهینه سازی سایت یا همان سئو عمل میکنند. به همین دلیل در بررسی سئو رقبا باید لینکهای ورودی به سایتشان را بررسی کنید. به مبدا لینکها، تعدادشان و متن مورد استفاده در آنها دقت کنید تا راز موفقیت رقیب را بدست آورید. معمولا در بررسی سئو رقبا ایدههای مناسبی برای لینک به سایتتان خواهید یافت. اگر رقیب شما از سایتهای مناسب و پر بازدیدی لینک دارد که شما از وجودشان بی خبر بودید، با صاحبان این سایتها تماس گرفته و در صورت امکان لینک مناسبی برای سایت خود تهیه کنید.
برای بررسی بک لینکهای سایت رقبا می توانید از ابزارهای رایگانی مانند ابزار معروف سایت ماز یعنی Open Site Explorer استفاده نمایید.
قدم پنجم در بررسی سئو رقبا : بررسی عوامل دیگر سئو
برای سئو مناسب سایت کلمات کلیدی و لینک ورودی نقش مهمی را ایفا میکنند، ولی همه چیز به همینجا ختم نمیشود. برای موفقیت در بررسی سئو رقبا شما باید رتبه الکسا، رنک گوگل (GPR) و عملکرد آنها در موتورهای جستجوی دیگر مانند Yahoo و Bing را نیز بررسی کنید. همچنین تعداد صفحات ایندکس شده از سایت رقیب توسط موتورهای جستجو را نیز در نظر داشته باشید.
قدم ششم در بررسی سئو رقبا : ارزیابی میزان حضور در شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی امروزه نقش مهمی در افزایش ورود کاربران به سایتها دارند. به همین دلیل بررسی سئو رقبا در این زمینه دید مناسبی از عملکردشان به شما خواهد داد. Instagram، Telegram و LinkedIn از مهمترین منابع جذب بازدیدکنندگان به سایتها هستند. در این شبکهها رقبای خود را پیدا کنید و با اضافه شدن به لیست دوستانشان میزان محبوبیت و فعالیت هایشان را زیر نظر بگیرید.
قدم هفتم در بررسی سئو رقبا : بررسی نوع تبلیغات
شرکت های زیادی هستند که استفاده از تبلیغات مناسب برای ورود بازدیدکنندگان به سایت را راحتتر از سئو و جذب مستقیم بازدیدکنندگان از موتورهای جستجو می دانند. یکی از روش های تبلیغاتی رایج، تبلیغات کلیکی گوگل است و شما با بکارگیری Google Keyword Planner و ابزارهایی که توسط خود گوگل ارائه شدهاند، میتوانید تخمینی از میزان رقابت در کلمه کلیدی مورد نظرتان و عملکرد رقبا در این زمینه داشته باشید.
بررسی سئو رقبا تمام شدنی نیست و باید در مقاطغ مختلف زمانی انجام شود، تمام فعالیتهایی که برای بررسی سئو رقبا گفته شد زمانبر بوده و در مواردی نیاز به تجربه کافی دارند. ولی اگر میخواهید راز موفقیت رقبایتان را بدانید باید همین مسیر را طی کنید، حتی اگر در این رقابت پیروز نشوید باز هم نکات و موارد زیادی را برای بهبود وضعیت سئو سایتتان خواهید یافت.
سلام و خسته نباشید
در پادکست ضبط شده به جای Website Keyword Suggestio ، وبسیما گفته شده
سلام دوست عزیز
ممنون از دقت نظر شما
با سلام
سوالم اینه که تو این سایتی که معرفی کردید، Keyword Density Cloud ، دقیقا چطور میشه ساماندهی کرد اطلاعات را ؟
درواقع Keyword Cloud به چه معناست ؟ و چطور میشه آن را ساماندهی کرد؟ازکجا داره این ازلاعات گرفته میشه؟توسط برنامه نویس سایت داده شده؟
احساس میکنم سایت من در این قسمت اطلاعات خوبی نداره.چطور باید این قسمت رو اصلاح کنم؟
چقدر برای گوگل مهمه؟
ممنون از شما
سلام
این ابزار در حال حاضر به اندازه سابق کارایی ندارد و معیار مناسبی برای سنجش رقابت پذیری نیست. پیشنهاد میکنم مقاله مفهوم کلیدی چیست را مطالعه نمایید.
سلام و ممنون از مطلب خوب شما که البته پادکست هم داشت و حرکت جالبی بود.
گاهی میبینیم تو بعضی کلمات کلیدی سایتهایی بالا هستند که تو همه مواردی که تو قدم 2 گفتید ضعیفن. نه ظاهری نه محتوایی نه چیزی. اما به معنای واقعی اسپم هستند. این قبیل سایتا همیشه هستن
خصوصا برای ما تازه کارا خیلی ترمز محسوب میشن. گوگل برای مقابله با این کار ترفندی نداره؟ یا ما کاری میتونیم بکنیم؟
ممنون
سلام دوست عزیز
این سایت ها دو دسته هستند یا سایت هایی نوپا هستند که به دلیل تازگی مورد توجه گوگل قرار گرفته اند و بعد از مدتی جایگاه خود را از دست میدهند و یا سایت های بسیار قدیمی هستند که جایگاه خود را از سالها پیش حفظ کرده اند. معمولا سایت های بی کیفیت با بروزرسانی های جدید الگوریتم گوگل جایگاه خود را از دست میدهند.
با سلام و تشکر از مطالب بسیار آموزنده . انشاءاله موفق و پیروز باشید
سلام مجدد
تو بحث سئو و رقابت در کلمات کلیدی یه مشکل خیلی لزرگ دهرم. اینکه رقبا قوی هستن و مطالب جدیدی که میزاریم مستقیم میرن صفحه 3 و 4 و بعدش هم بخاطر کلیک نخوردن و دور از دسترس بودن مدام افت میکنه جایگاهشون و دیگه بی ارزش میشن.
تکلیف چیه و چکار باید کرد؟
و اینکه آیا گوگل تنها به ورودی ها از خودش اهمیت میده یا اگر با خبرنامه ها و… این صفحات رو پر بازدیدتر کنیم اذزشی داره؟
سلام
پربازدید کردن صفحات بصورت مستقیم تاثیری نداره. برای رقابت باید از کلمات ساده و عبارات کم رقابت شروع کنید.
خیلی مفید بود
ممنون
سلام
محتوی این مقاله با توجه تغییراتی که الگوریتم های گوگل کردند بمرور زمان اشتباه شده لطفا باتوجه به اوضاع روز اصلاح بفرمائید
سلام دوست عزیز، مرسی از توجه شما، تاریخ مقالات تا حدی گویای قدیمی بودن اونها هستن ولی سعی میکنیم حتما بازنگری داشته باشیم.
چقدر خوبه که صاحبان سایت خودشون میتونن سایت رقیبشون رو از لحاظ سئو بررسی کنن و نقاط ضعف خودشون رو هم شناسایی کنن. ممنونم بابت مطلب مفیدتون
سلام
شما خودتون هم بررسی سئو انجام میدین؟ هزینه بررسی سئو سایت چقدره؟
سلام، بله دوست عزیز، وبسیما برای بررسی سئو سایت هزینه ای دریافت نمیکنه ولی میتونید برای بهبودش از طریق بخش پشتیبانی با همکاران ما در وبسیما در تماس باشید
لقمان را گفتند ادب از که آموختی گفت از بی ادبان!
بنظ رقبای ناموفق هم مناسب باشن برای بررسی. میشه دلیل عدم موفقیت شون رو استفاده کرد.
شما هرچقدر بیشتر وقت صرف کنید توی این زمینه نتیجه بهتری هم میگیرید. بررسی رقبای ناموفق هم میتونه جالب باشه اگه مطلبی تو این زمینه بدست آوردید به ما هم بگید. مرسی.