آموزش سئو در راهنمای گوگل
سایت یا وبلاگ های زیادی در زمینه آموزش سئو و ارائه مقالات فعالیت میکنند که در بعضی موارد گفته های آنها یکدیگر را نقض کرده و موجب سردرگمی افراد میشود. بهترین مرجع برای آموزش سئو و نکات تاثیرگذار بر رتبه بندی نتایج گوگل بخش راهنمای گوگل است. البته موارد ذکر شده در این بخش بصورت کلی بوده و توضیحات زیادی بهمراه ندارد، برای درک بهتر هریک از این بخش ها میتوانید مقالات تکمیلی وبسیما را مطالعه کنید.
مقاله پیش روآموزش سئو براساس Webmaster Guidelines گوگل تهیه شده و راهنمای مناسبی برای بررسی سایت شما توسط روبات های گوگل و ایندکس بهتر آن خواهد بود.

بخش راهنمای گوگل بعنوان مهمترین مرجع آموزش سئو شناخته میشود
راهنمای سئو طرح و محتوای سایت
- دسترسی صفحات داخلی سایت و لینک های متنی را به درستی طراحی کنید. هر صفحه در سایت باید حداقل از یک صفحه دیگر سایت دارای لینک ورودی باشد.
- نقشه سایت گرافیکی را در دسترس کاربران قرار دهید تا براحتی به بخش های داخلی سایت وارد شوند. اگر تعداد صفحات سایت شما بسیار زیاد است از نقشه چند صفحه ای و تودرتو استفاده کنید.
- تعداد لینک های خروجی هر صفحه را در حد معقولی نگه دارید و اجازه ندهید که خیلی زیاد شوند.
- محتوای مفید و اختصاصی ارائه دهید و موضوع مورد بحث را بخوبی شرح دهید.
- کلمات کلیدی که کاربران ممکن است در گوگل جستجو کرده و به سایت شما وارد شوند را تعیین کرده و مطمئن شوید که در متن شما بکار رفته اند.
- برای اطلاعات یا لینک های مهم بجای تصویر از متن استفاده کنید. زیرا روبات های گوگل قادر به تشخیص اطلاعات درون عکس ها نیستند. همچنین با استفاده از تگ ALT توضیحات مختصری برای هر تصویر قرار دهید.
- دقت کنید که تگ Title و ALT در صفحات با دقت تعریف شده و مرتبط با متن و موضوع باشند.
- لینک های خراب را پیدا کرده و کد HTML خود را تصحیح کنید.
- اگر از آدرس دهی دینامیک برای صفحات استفاده میکنید (استفاده از ؟ در آدرس) بدانید که توانایی موتورهای جستجو در ایندکس و بررسی صفحات با آدرس دینامیک به مراتب کمتر است.
راهنمای نکات تکنیکی و کاربردی سایت
- از یک مرورگر متنی مانند Lynx برای بررسی سایت و نحوه نمایش آن استفاده کنید، زیرا بیشتر موتورهای جستجو و روبات ها امکان تشخیص بخش هایی از سایت مانند کدهای جاوا، فریم، فلش و غیره را ندارند و ممکن است تصویر متفاوتی از سایت شما داشته باشند.
- به روبات های گوگل اجازه دهید تا بدون ردگیری در سایت شما فعالیت کنند. تکنیک هایی که برای شناسایی کاربران سایت و مسیر بازدید آنها بکار میروند نباید بر روی عملکرد روبات ها تاثیرگذار باشند زیرا ممکن است موجب اختلال در ایندکس صحیح صفحات شما شوند.
- سرور شما باید if-modified-Since را در هدر HTTP ساپورت کند. این امکان به گوگل نشان میدهد که آیا سایت و محتوای شما از آخرین بازدید روبات ها تغییری داشته است یا خیر. این کار در مصرف بهینه پهنای باند شما نیز موثر خواهد بود.
- استفاده از فایل robots.txt به روبات های گوگل اطلاع میدهد که چه بخش هایی از سایت را باید بررسی کنند و چه بخش هایی نیاز به بررسی و ایندکس ندارند. با استفاده از ابزار robots.txt analysis tool در وبمستر گوگل میتوانید از صحت عملکرد آن مطمئن شوید.
- مطمئن شوید که تبلیغات سایت بر رتبه بندی شما در نتایج گوگل تاثیر نداشته باشند. با استفاده از فایل robots.txt اجازه ایندکس و بررسی آنها را ندهید.
- اگر از سیستم های مدیریت محتوا مانند جوملا و وردپرس استفاده میکنید، مطمئن شوید که اجازه دسترسی گوگل به صفحات و لینک های سایت شما را میدهند.
- صفحات تولید شده براساس جستجوی داخلی سایت را با استفاده از فایل robots.txt از دید موتورهای جستجو پنهان کنید زیرا ارزشی برای کاربران شما نخواهند داشت و نیازی به ایندکس آنها توسط گوگل نیست.
- نحوه نمایش سایت در مرورگرهای مختلف را بررسی کنید تا در همگی آنها بدرستی نمایش داده شود.
- عملکرد سایت و سرعت لود شدن صفحات را بهینه کنید. هدف گوگل معرفی بهترین نتایج به کاربران و رضایت آنها از صفحاتی است که به آن وارد میشوند. سرعت بالای سایت موجب رضایت بیشتر کاربران و بهبود کیفیت عمومی اینترنت بخصوص برای کاربرانی با سرعت اینترنت پایین خواهد شد.
برای آموزش سئو منابع بسیار زیادی در اختیار شما قرار دارد ولی انتخاب بهترین ایده و جمع بندی از گفته افراد بر عهده خود شماست. قبل از عمل به آموزش های موجود در سایتهای سئو از اعتبار شرکت و صحت گفته ها مطمئن شوید و مسیر خود را براساس نظرات شخصی افراد انتخاب نکنید.
سلام
چطور در وردپرس صفحات تولید شده براساس جستجوی داخلی سایت را با استفاده از فایل robots.txt از دید موتورهای جستجو پنهان کنیم؟
سلام دوست عزیز
وردپرس این کار را به صورت اتوماتیک انجام میدهد و گوگل این صفحات را به خوبی درک میکند. اگر نتایج جستجوی شما در گوگل ایندکس شده است احتمالا ایرادی در قالب یا تنظیمات شما وجود دارد.
سلام
داخل آمار لحظه ای که گوگل آنالیز میدهد خیلی از عنوان های صفحات من را not set میزند حتی گاهی اوقات یک یو آل را عنوان را مینویسد ولی پایین تر آمارها همان یو آر ال را not set میزند لطفا راهنمایی ام کنید مشکل از کجا میتونه باشه سایت من مشکلی داره ؟ چکار باید کنم ؟
سایت هم حدودا 8 ماه هست که راه اندازی شده
سلام دوست عزیز
احتمالا صفحات سایت شما فاقد تگ title هستند. از روی آدرس صفحه آن را پیدا کنید و ببینید در تب مرورگر چه عبارتی نمایش داده میشود.
سلام وقت بخیر
یه مشکلی که برای سایت من پیش آمده این هست که داخل گوگل آنالیز قسمت Acquisition بعد قسمت All Traffic و بعد قسمت treemaps که میرم آمار ورودی ها از موتورهای جست و جو را مثلا میزنه حدود هزار تا کلمات کلیدی ورودی داشتم که هر کدوم یک میزان تایم و بونس ریتی را برام نمایش میدهد ولی حدود 2000 تا از کلمات کلیدی ها را میزنه تایم صفر و بونس ریت صد در صد میشه بگید مشکل از چی هست ؟ سایت من مشکل داره که این پیش اومده و چه عواملی باعث به وجود آمدن این موضوع میشه من چک که کردم اون صفحاتم مشکل نداره و راحت باز میشند لطفا هر چی زودتر جوابم را بدید با تشکر
سلام دوست عزیز
این شرایط یعنی که کاربر بلافاصله بعد از ورود به سایت از آن خارج شده است. تعداد بالا نشان میدهد که احتمالا کاربر واقعی نبوده و سایت شما توسط ربات ها یا خزنده ها در وب بازدید میشود.
تفاوت مقدار های alt و title تصاویر چی باید باشه؟ اگه اتریبیوت title و alt عکس ها یکی باشه مشکلی پیش نمیاد؟
مشکلی پیش نمیاد. التبه ویژگی title برای لینک ها اهمیت داره و برای تصویر شما فقط به alt مناسب نیاز دارید
سلام جناب وبسیمای عزیز
بازم از مطالبتون ممنون
جسارتا من ایمیلی به شما زدم و همچنان منتظر جواب هستم.
ممنون.
سلام
خواهش میکنم دوست عزیز، حتما همکاران پاسخ شما را ارسال خواهند کرد
سپاسگزارم
متوجه شدم که بعضی از مطالبم بعد از یک هفته هنوز حتی ایندکس هم نشدن.
اما برخی مطالبم در صفحه اول گوگل هستند.
مطالبی هم که گذشته در سرچ اول بودن الان دیگه نیستن
چه مشکلی میتونه باشه؟
سلام
سوال شما خیلی کلی بنظر میرسه! به پنل گوگل وبمستر خودتون مراجعه کنید و اونجا دنبال دلیلش بگردید.
هرکاری که به ذهنم میرسید انجام دادم.
میشه یه مقدار دقیق تر راهنماییم کنید
دقیقا کجای وبمستر تولز؟؟
عذرمیخوام اینقدر وقتتون رو میگیرم.
حلال کنید.
دوست عزیز شما هیچ اطلاعاتی از سایت و فعالیت هایی که روش انجام دادید ارائه نمی کنید! حتی نگفتید آدرس سایت چیه یا چه صفحاتی حذف شدند یا ایندکس نمیشن. یه فرمول کلی و مشخص نداره که من بگم به این دلیل ایندکس نشده نیاز به بررسی دقیق و اصولی داره هر کاری. اگر دانش کافی رو ندارید پیشنهاد میکنم به یک متخصص بسپارید.
صفحات تولید شده براساس جستجوی داخلی سایت را با استفاده از فایل robots.txt از دید موتورهای جستجو پنهان کنید زیرا ارزشی برای کاربران شما نخواهند داشت و نیازی به ایندکس آنها توسط گوگل نیست.
سلام
این منظورتون از همچنین صفحه ای است.
http://websima.com/?s=%D8%B3%D8%A6%D9%88&post_type=post
سلام
بله دقیقا منظور چنین صفحاتی هستند.
عالی بود ممنون
tikbar.ir
واقعا جالب بود، من خودمم هم خوشم اومد.
مرسی از همکاران تالیف و ترجمه وبسیما.