آمار سایت
با افزایش توجه کاربران و وبمستران به رتبه الکسا، نصب آمارگیر مناسب و تحلیل آمار سایت از اولویت های اصلی هر سایتی به شمار میروند. تا به امروز همراه با هم و با مقالات متنوعی کلمات کلیدی مناسب را انتخاب کردیم، رقبای اصلی خود را شناخته و سئو آنها را بررسی کردیم، سرعت سایت را افزایش داده و لینک های ورودی به آن را سازماندهی کردیم. همانطور که مشاهده کردید بازدید و آمار سایت شما بطرز چشمگیری افزایش یافته و صفحه اول گوگل را به تسخیر خود در آورده اید. شاید در حال حاضر نیاز به کمی استراحت و کسب درآمد از سایت دارید ولی کار شما تازه شروع شده است. چند هفته آینده را باید به بررسی آمار سایت و تحلیل بازدیدکنندگان خود اختصاص دهید.
تاثیر آمار سایت بر بهبود وضعیت سئو
ماهها تلاش شما به ثمر نشسته و بازدید و فروش شما افزایش چشمگیری داشته است ولی آیا هنوز میتوانید درآمد خود را افزایش دهید؟ آمار سایت شما تنها برای اطلاع از میزان بازدید کاربرد دارد یا میتواند راهنمای شما در سئو سایت باشد؟ هدف ما در نهایت افزایش ارتباط کاربران با سایت و میزان فروش است، ولی قبل از آن بررسی آمار سایت و آنچه بازدید کنندگان در سایت شما انجام میدهند اهمیت ویژه ای می یابد. امروز قصد داریم اهمیت نگاه به آمار سایت برای شناخت نقاط قوت و ضعف سایتتان را نشان دهیم و در آینده ای نزدیک ارزش واقعی اطلاعات بدست آمده از آمار سایت را در خواهید یافت.
۴ پارامتر مهم در بررسی آمار سایت
آمارگیر سایت اطلاعات زیادی را در اختیار شما قرار میدهد ولی باید بدانیم که چه پارامترهایی در آمار سایت اهمیت ویژه ای دارند و در سئو بهتر سایت قابل استفاده هستند:
۱.بازدیدکنندگان
تعداد بازدیدکننده یکتا و بازدید صفحات از جمله پارامترهای مهم در آمار سایت بوده و بررسی تغییرات آن دید مناسبی از عملکرد شما در اختیارتان قرار میدهد. اینکه بانس ریت یا نرخ پرش صفحات شما چند درصد است و یا میانگین زمان حضور کاربران در سایت چقدر است، همه نشان دهنده میزان موفقیت شما در بهبود تجربه کاربری (UX) بازدیدکنندگان و جلب رضایت آنهاست.
۲.ارجاع دهندگان
درصد بازدیدکنندگان شما از گوگل یا سایتهای دیگر در آمار سایت نشان دهنده وضعیت سئو شما یا میزان موفقیت کمپین های تبلیغاتی سایتتان است. تخمین میزان هزینه ای که برای جذب هر بازدیدکننده میکنید ارزش واقعی آنها را به شما نشان خواهد داد. باید کانال های اصلی ورود ترافیک به سایتتان را شناسایی کرده و برای بهبود و تقویت آن برنامه ریزی نمایید.
۳.صفحات خروجی
ورود کاربران به سایت شما قدم اول برای کسب درآمد است، شما باید بتوانید نقاط ضعف سایت و صفحاتی که موجب خروج بازدیدکنندگان از سایت شما میشوند را بخوبی شناسایی کنید و این امر نیازمند بررسی دقیق آمار سایت و برخورداری از آمارگیر قوی است. یکی از تکنیک های کاربردی در صفحات خروجی اصلی سایت، استفاده از CTA یا فرم دعوت کننده برای دانلود کتاب الکترونیکی یا چیزی مشابه آن است، با این کار شما قبل از خروج بازدیدکننده ایمیل او را دریافت کرده و در آینده می توانید او را با استفاده از ایمیل مارکتینگ دوباره به سایت خود برگردانید.
۴.کلمات کلیدی
انتخاب عبارات کلیدی مناسب قدم بزرگی در رسیدن به موفقیت است، ولی بررسی آمار سایت برای تعیین نقش کلمات کلیدی، میزان ورودی روزانه از هر کلمه کلیدی و رتبه شما در نتایج گوگل برای هرکدام از آنها، تضمین کننده تداوم موفقیت شما خواهد بود و این مهم تنها با بهره گیری از یک سیستم آمارگیر سایت قوی و کارآمد قابل دستیابی است.
همه ی ۴ فاکتور فوق برای تعیین هزینه جذب هر بازدیدکننده از سایت و میزان درآمد شما به ازای هرکدام تعیین کننده است.
آمار سایت چه اطلاعاتی به ما میدهد؟
برای فهم بهتر مطلب مثالی را در اینجا بیان میکنیم، بررسی آمار سایت یکی از مشتریان وبسیما و مقایسه دو عبارت کلیدی “خدمات مجالس” و “قیمت خدمات مجالس” نتایج جالبی را بهمراه داشت. در نگاه اول عبارت خدمات مجالس کوتاهتر و مناسبتر بنظر میرسد ولی بررسی آمار سایت در دو ماه نشان داد، درصد افرادی که با عبارت “قیمت خدمات مجاس” وارد شده و به مشتری تبدیل میشوند نزدیک به دو برابر بوده است. این مثال و موارد مشابه آن به ما نشان میدهد که میتوان با بررسی دقیقتر آمار سایت و رفتار بازدیدکنندگان استراتژی خود را برای ماههای پیش رو بهبود بخشید و حداکثر بازدهی را از امکانات موجود بدست آورد.
تغییر استراتژی و دور شدن از عباراتی که بازدید بالایی برای شما بهمراه دارند ممکن است اشتباه بنظر برسد ولی اگر هدف نهایی خود یعنی جذب مشتری واقعی و کسب درآمد بیشتر را بشناسید، به اهمیت بالای تحلیل آمار سایت پی خواهید برد. کاهش بازدید سایت در مقابل افزایش نرخ بازدهی معامله بسیار سودمند خواهد بود. حال آنکه با مدیریت مناسب میتوان به هردو دست یافت.
برای بررسی آمار سایت چه کاری باید انجام دهیم؟
در مرحله اول نصب آمارگیر قوی برای سایت با امکاناتی مناسب را در دستور کار قرار دهید، نیازی نیست که هر لحظه آمار سایت خود را بررسی کنید ولی گزارش های روزانه و هفتگی در مورد نحوه ورود بازدیدکنندگان به سایت شما و کلمات کلیدی تاثیر گذار بر آن اهمیت بالایی خواهد داشت.
اگر دسترسی به پنل های قویتر و قدرت آنالیز اطلاعات را دارید (توصیه میکنیم که با متخصصین امر مشورت کنید) براحتی میتوانید تجارت خود را گسترش دهید. سه برابر شدن درآمد ماهانه شما تنها یک آرزو نیست بلکه کاملا دست یافتنی خواهد بود.
نتیجه گیری
توضیح بخش های مختلف آمارگیر سایت و نحوه صحیح تحلیل آمار سایت را به زمان دیگری موکول میکنیم، در این مقاله قصد داشتیم که به شما نشان دهیم بررسی آمار سایت و استفاده از یک سیستم آمارگیر قوی تا چه اندازه میتواند در بهبود سلامت سایت شما و بازدهی آن تاثیرگذار باشد. پس در انتخاب آمارگیر توجه ویژه ای به خرج دهید و به جمع آوری اطلاعات بپردازید تا در مقالات بعدی به چگونگی انتخاب مناسبترین آمارگیر سایت و تحلیل آمار بدست آمده از آن بپردازیم.
سلام و ممنون از مطلب خوبتون
سایت من بازدیدکننده زیادی نداره، اما بانس ریت من خیلی کمه، یعنی تقریبا تمام کاربرای من فعال و دائمی هستند. اینکه بازدید من کمتر از رضایت کاربران هست در بلند مدت برای سئو ضرر نداره؟
تشکر
سلام دوست عزیز
تعداد بازدید کننده سایت تاثیری بر سئو ندارد. تنها بازدیدکنندگانی که از طریق جستجو وارد سایت شما میشوند برای گوگل قابل شناسایی هستند. در مقابل ضریت خروج پایین نکته بسیار مثبتی است که میتواند بر بهبود جایگاه شما و پیشرفت در نتایج گوگل به شما کمک کند.
سلام. من آنالیزر Piwik رو دانلود کردم. توی راهنماش نوشته بود که باید فایلهاشو توی حالت binary mode روی هاست بارگذاری کنیم. اما نمیدونم چجوری باید وارد حالت باینری سرور بشم. میشه راهنمایی کنین؟ تشکر
upload the Piwik files in ‘binary mode’ to the desired location on your web server. All files can be uploaded to a “analytics” sub-directory in your public www folder
سلام دوست عزیز
این مورد را از پشتیبانی سرور خود سوال نمایید
خداییش سایتتون عالیه مخصوصا اموزش های شیرینتون ایول
شما لطف دارید دوست عزیز
ممنون.جالب بود.فقط کاش یه آمارگیر خوب و قدرتمند رو معرفی میکردید!
وبمستر تولز؟! یا چیز دیگه؟
آمارگیر خوب معرفی کردن کار سختیه! 🙂 من سیستم کاری Piwik رو میپسندم چون اطلاعات تخصصی و کاملی ارائه میده. توی ایران استت سون این سیستم رو ارائه میده ولی یه سری از امکاناتش رو بسته. با این حال فکر میکنم بهترین گزینه همون باشه فعلا.
داداشم این خیلی خوبه! فقط باید از سایت مادرش دانلود کنم یا همین استت سون که گفتید؟
فرقی با هم دارند؟ استت سون فارسی سازیش کرده؟
فارسی سازی کرده و نیازی به دانلود نیست، باید اکانت بگیرید ازشون مثل گوگل آنالیتیکز
مطلب مفید و آموزنده ای بود.
مفید بود. ممنون